Fuseini bomber videre: Randers tæt på overlevelse

Mohamed Fuseini scorede sit sjette mål i tre kampe, da Randers slog blodfattige Vejle med 2-1 på udebane.

Randers FC minimerede søndag risikoen for at rykke ud af Superligaen med mange procent, da holdet tog en 2-1-sejr over Vejle på udebane.

Forsvarsspilleren Daniel Høegh og den meget formstærke angriber Mohamed Fuseini bragte kronjyderne foran med 2-0, inden German Onugkha reducerede og skabte spænding i slutfasen.

Vejle demonstrerede dog i hele kampen, hvorfor holdet ligger til at ryge tilbage i 1. division: Offensivt mangler Ivan Prelec spillere med kreativitet som en primær egenskab.

Med sejren topper Randers nedrykningsspillet med 32 point, mens Vejle lige under nedrykningsstregen har 23 point. Der resterer for begge syv runder.

Hverken Vejle eller Randers sprudlede i de første 45 minutter. Kronjyderne startede bedst, inden Vejle i anden del af første halvleg tog over og trykkede gæsterne godt tilbage.

Men for begge hold kneb det gevaldigt med at gøre sig farlig, når de kom frem omkring felterne, og der skulle derfor også en dødbold til at åbne ballet.

Ernest Agyiri smed hjørnesparket i feltet, og så stangede stopperen Daniel Høegh efter et perfekt timet løb kraftfuldt og upresset Randers foran efter 18 minutter.

Anden halvleg åbnede med et par halvfarlige Randers-afslutninger, og efter 57 minutter blev det 0-2 ved brandvarme Mohamed Fuseini, som køligt passerede Vejle-keeper Nathan Trott og scorede sit sjette mål i de seneste tre kampe.

Ghaneseren kan meget på egen hånd, men denne gang skal midtbaneslider Mads Enggård tilskrives en stor del af æren, da han energisk erobrede bolden, afdriblede en modspiller og satte Fuseini i scene med en tempereret stikning.

Vejle var til tælling, mens regnen begyndte at falde i Nørreskoven, men efter 66 minutter kom et modsvar ud af stort set ingenting.

Anders K. Jacobsen fandt German Onugkha, og med stor selvfølgelighed scorede angriberen sit første mål i 2024.

Målet ændrede dog ikke på, at Vejle skaber alt, alt for få chancer. Randers organiserede sig glimrende og tog brodden af det blodfattige pres, som hjemmeholdet fik sat sammen.