• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury & Kenneth Jensen

Rangers venter BIF: Jeg aner ikke en skid om dem

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF-træner Niels Frederiksen havde mandag ikke meget kendskab til Rangers FC.

Af Sebastian Stanbury & Kenneth Jensen

De står noteret for et enkelt point efter to kampe i Europa League-gruppespillet, så torsdagens opgør mod Rangers FC er af særdeles vigtig betydning for Brøndby IF.

Mestrene gæster Glasgow-klubben og skal forsøge at få noget med fra det svære udebaneopgør, men mandag var det ikke, fordi Niels Frederiksen var fyldt med tanker om torsdagens modstander.

Faktisk havde han ikke brugt tid på Rangers, da han talte med Tipsbladet mandag.

- Overhovedet ikke. Ikke så meget som én eneste tanke. Jeg har møde med min analytiker senere i dag (mandag) og i morgen (tirsdag), og så får jeg lidt at vide om dem. Så beslutter jeg mig for, hvordan vi griber den kamp an. Så jeg aner ikke en skid om dem. Ikke en skid. Jeg kender deres træner, ikke personligt, men jeg ved, hvem han er, siger cheftræneren til Tipsbladet.

Rangers' mand på trænerposten er Liverpool-legende Steven Gerrard, der i sidste sæson førte Glasgow-klubben til det første mesterskab i 10 år. Men Brøndby ligger faktisk foran Rangers efter to runder i gruppespillet. Den skotske klub har tabt begge kampe indtil videre, og det er derfor et vigtigt opgør for begge mandskaber.

BIF kan glæde sig over, at man får hele 1.600 supportere med til Glasgow.

- Nå? Det vidste jeg heller ikke. Det betyder ekstremt meget. Vi havde dem også med i Lyon, og de fylder rigtig meget dernede og larmer godt. Det er vigtigt for drengene, at de kan se, der er noget opbakning til dem. Det glæder vi os enormt meget over, siger Niels Frederiksen om støtten.

Kampen mod Rangers er af potentielt meget vigtig for Brøndby IF. Det ligner, at det er Rangers, man skal kæmpe med om tredjepladsen i gruppespillet, som giver billet til Conference League i foråret. 

- Vi vil gerne videre fra gruppen, det vil sige spille europæisk til februar. Det kræver, at vi bliver minimum nummer tre. Så det er det, vi går efter. Og vi vil da også gerne blive nummer to, hvis vi kan det, siger NIels Frederiksen.

Indtil videre har BIF hentet et enkelt point i gruppespillet. Det point kom via 0-0 hjemme mod Sparta Prag. Siden tabte man 0-3 ude mod Olympique Lyon. De kampe har man lært meget af, lyder det.

- Uanset hvilken europæisk kamp vi spiller i den gruppe, vi er i, så skal vi spille op til niveauet. Vi møder nogle hold, der er stærkere end os. Men vi har også set, både mod Salzburg og Lyon og Sparta Prag, at vi sagtens kan være med. Vi skal bruge en del flere kræfter på at forsvare os end i en normal Superliga-kamp, og så skal vi være skarpe på de relativt få chancer, vi får. Men sådan er det at spille mod nogle rigtigt dygtige hold, og jeg synes ikke, vi er chanceløse overhovedet, siger Niels Frederiksen.

Det er klokken 21.00 dansk tid på torsdag, at Brøndby gæster Rangers FC. Kan Brøndby få noget med fra opgøret, står man ganske, inden man den 4. november møder Rangers på hjemmebane i Europa League-gruppespillet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020