2017-10-02 14:05
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lars Friis var Glen Riddersholms assistenttræner i AGF, og selv om der er en dør på klem for ham efter cheftrænerens fyring, er det mest sandsynligt, at klubben finder en ny assistenttræner til David Nielsen.

Da AGF tidligt lørdag fortalte, at cheftræner Glen Riddersholm var blevet fyret, var situationen omkring assistenttræner Lars Friis ikke lige så sikker. 

- Assistenttræner Lars Friis' fremtidige rolle i klubben er p.t. uafklaret. Der vil hurtigst muligt blive udpeget en assistenttræner til David Nielsen, skrev AGF på sin hjemmeside.

Situationen er fortsat ikke helt afklaret, men det peger unægtelig i retning af, at Friis følger med sin chef ud af klubben. Det bekræfter sportschef Peter "PC" Christiansen til tipsbladet.dk.

- Teknisk set er han suspenderet lige nu og har vel brug for at sunde sig og så videre. Men jeg tror, at det mest sandsynligt udfald er, at vi går videre uden Lars, selv om der er en dør på klem. Han er en fagligt dygtig, kompetent fyr. Det er egentlig et personaleanliggende, så det må vi tage, som det kommer. Jeg tror, at der kommer en ny assistent til David, siger sportschefen.

Peter Christiansen er allerede i gang med at kigge efter en ny mand til tjansen, og det samme er David Nielsen, fortalte cheftræneren efter mandagens træning, hans første i AGF. Og som de fleste af tipsbladet.dk's læsere nok kan regne ud, har Nielsen en vis indflydelse på, hvem hans kommende assistent skal være.

- Der vejer hans ord jo rigtig tungt, det er klart, men det (den kommende assistent, red.) er også en, jeg skal have en fornemmelse af er den rigtige for AGF og ikke kun for David Nielsen, slår "PC" fast.

Hvordan ser den rigtige for AGF ud?

- Det er jo en, der skal komplementere David; en, som kan være modvægt; en, som kan stille spørgsmål og være kritisk; en, som kan levere varen ude på træningsbanen; en, som kan være spillernes fortrolige på nogle områder. Det er ikke nogen let jobbeskrivelse, men der findes nogle af dem derude.

Peter "PC" Christiansens kommende dage kommer dels til at gå med at hjælpe den nye cheftræner på plads i klubben, dels med at lede efter den kommende assistenttræner. Det er givetvis et kærkomment skifte i tema i forhold til de sidste par dage, som selvsagt har stået i trænerfyringens tegn for sportschefen.

Det var "PC" selv, der overbragte Riddersholm beskeden som fyringen, hvilket ifølge Jyllands-Posten blev klaret på p-pladsen, efter truppen var kommet frem efter 1-5-sejren i Helsingør fredag aften. Det er ikke et emne, som sportschefen har stor lyst til at tale om.

- Det vil jeg ikke bruge mere tid på nu og her. Det kan være, at det er noget, som kommer frem i lyset på et andet tidspunkt, hvordan det foregik, siger han.

Kunne det ikke have ventet til lørdag formiddag?

- Det ved jeg ikke. Hvordan ser man situationen? Skal man så have folk til at vente og så kalde dem ind til et møde om aftenen? Skal de så ikke sove hele natten? Det er der forskellige bud på. Vi har gjort det så godt, vi et eller andet sted kunne i forhold til de muligheder, der var, siger Peter Christiansen.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO