• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Rival jubler over FCM-sejr: Det er lidt heldigt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF skal i den kommende sæson spille i Europa, og det glæder direktøren.

Af Kenneth Jensen

For første gang i 21 år er Silkeborg IF i Europa. Og det er ikke blot en kvalifikation, der venter, men også et gruppespil, og ikke overraskende er SIF-direktør Kent Madsen glad.

Det fortæller han i et interview med Midtjyllands Avis.

Takket være FC Midtjyllands sejr i pokalturneringen har SIF hentet billet til Conference League-gruppespillet og indleder kvalifikationen til Europa League i playoffrunden, hvor man tilmed vil være seedet.

At SIF nu kan opjustere økonomisk, som man gjorde torsdag aften og samtidig se frem mod et gruppespil, er der glæde over, men Kent Madsen gør også opmærksom på omstændighederne.

- Vi skal huske, at det her er grundlagt af den sæson, vi har lavet, som har været så god. Men et eller andet sted er det også lidt heldigt, at FC Midtjylland vandt pokalen, som de skulle. Samtidig er der krigen østpå, som er noget rigtig skrammel, men det betyder, at Rusland er udelukket, og det tilsammen har givet os denne vej, siger han til Midtjyllands Avis.

Havde OB vundet pokalturneringen, var det fynboerne, der var sikret et europæisk gruppespil, mens SIF så ville starte i 2. runde af Conference League-kvalifikationen.

I stedet er man nu sikret et gruppespil, og de mulige modstandere i playoffrunden i Europa League-kvalifikationen kan du læse mere om her.

SIF sluttede sæsonen i Superligaen på en imponerende tredjeplads.