Video : Tipsbladet
Superliga

Rivalers hilsner rører Thomasberg: Overvældende

FCM-cheftræner Thomas Thomasberg er særdeles taknemmelig for de beskeder, der er strømmet ind efter FC Midtjyllands DM-guld.

IKAST (Tipsbladet): Der er ved at være stille på FC Midtjyllands træningsanlæg i Ikast.

Cheftræner Thomas Thomasberg får en friskbagt bolle og en kop kaffe sammen med et par kolleger, og selv om der er lidt smalle øjne hos flere af de øvrige tilstedeværende i bygningen efter et par dages festligheder med guldfester i Herning og Ikast sent mandag eftermiddag og for manges vedkommende et efterfølgende gilde, fornemmer man, at spillerne nu er sendt på tre ugers ferie.

Ferie skal Thomas Thomasberg også have lige straks med familien, men tankerne kredser selv her kun lidt over halvandet døgn efter mesterskabet allerede om det, der skal ske efter den korte sommerpause.

Men glad er Thomas Thomasberg selvfølgelig stadig, ja vel nærmest lykkelig.

Succesen har dårlig nok bundfældet sig endnu hos FC Midtjyllands cheftræner, men det er stort, ja kæmpestort, fortæller Thomasberg i et langt interview med Tipsbladet.

Og noget af det, der rammer på den helt rigtige måde, er de hilsner, der er strømmet ind, siden FC Midtjylland omkring klokken 19 søndag blev danske mestre, hilsner der også kommer fra de trænere og ledere, Thomasberg og FC Midtjylland har kæmpet så indædt med i en af de mest spændende og jævnbyrdige Superliga-sæsoner nogensinde.

- Ja, og dem sætter jeg virkelig pris på. Der har været rigtig mange. Og det har været overvældende at mærke, hvor stor fodboldverdenen egentlig er. Og der er kommet hilsner fra kolleger og konkurrenter, som jeg sætter pris på. De er ikke tvunget til det, men at de alligevel gør det, fortæller mig om en respekt og cadeau til det store arbejde, vi har gjort. Et arbejde, jeg selvfølgelig ikke er alene om overhovedet, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- De har givet sig tid til at sende det. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad de har sagt, men en del af det går igen og handler om den måde, jeg gør mit arbejde, og vi gør vores arbejde her i klubben. Og det er jeg rigtig glad for, siger FCM-træneren.

Ekstremt tæt løb
Opløbet har været ekstremt dramatisk, da tre guldkandidater blev til fire med FC Nordsjællands flotte acceleration og gode spil i foråret.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein har sendt en hilsen til kollegenre i FCN, FCK og ikke mindst Brøndby efter den vilde afslutning på sæsonen, hvor alle fire klubber med rette kan se tilbage på sæsonen og mene, at de med bare lidt andre beslutninger og et par gram ekstra held kunne være blevet mestre.

Foto: Alamy

Og det kan FCM-cheftræneren i den grad følge, hvilket gør den midtjyske chef ekstra glad for de beskeder, han har modtaget fra kolleger midt i deres personlige skuffelse og ærgrelse.

- Da vi står før kampen i Parken, kan vi reelt ende som firer, og det strejfer mig også. Det var ikke en selvfølge, at vi ville få fire point i de to kampe i Parken og Farum. Og vi har været helt ude på kanten, især i de to sidste kampe, hvor vi var bagud 0-3 og 0-2.

- Det er enkelte sekvenser, der gør, om du resten af livet går med den her fortælling om, at du ikke lykkedes, at det var dér, det glippede, eller den her fede historie om, at det lykkedes, siger Thomas Thomasberg.

- Jeg gør det selv, når nogen har vundet noget. Så sender jeg en lille hilsen og lykønskning. Det hører sig til. Så er der forskel på, hvor meget energi man har at lægge i det, men jeg vil gerne vise den respekt at sende en hilsen til de andre. Og jeg har fået mange af dem de seneste dage, og det er jeg glad for, siger Thomas Thomasberg.

Midtjyderne møder ind til træning igen omkring 17. juni.

Der trækkes lod til anden runde i Champions League-kvalifikationen 19. juni, hvor de to kampe spilles i tredje og fjerde uge i juli.

De mest barske potentielle modstandere for FCM ser ud til at være de overraskende polske mestre Jagiellonia Białystok og Steaua Bukarest, mens man over to kampe mod Wales' The New Saints og Gibraltars Lincoln Red Imps vil være stort set 100 procent sikker på at gå videre.

FC Midtjylland har sagt farvel til anfører Henrik Dalsgaard, der skal til AGF, og svenske Armin Gigovic, der stopper efter halvandet år på leje fra russiske FK Rostov.

Midtjyderne skal efter alt at dømme hente adskillige nye spillere til – læs mere om det her.