• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Vildt: Thorup har brugt 24 spillere i fem kampe

Foto: Getty Images

FCK-træner Jess Thorup har i denne sæson roteret flittigt med 24 benyttede spillere i de første 5 kampe.

Af /ritzau/

Hele 24 spillere har FC København-træner Jess Thorup benyttet i starten af denne sæson. Vel at mærke i blot fem kampe i Superligaen.

Det svarer til to hold med en udskifter hver. De mange spillere kunne tegne et billede af, at Thorup famler efter at finde sit foretrukne hold.

Thorup afviser dog, at det er tilfældet. Rotationen skyldes snarere en større bredde på holdet, muligheden for at have flere spillere på bænken samt skader.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har snakket bredden af truppen op i forhold til at give os nogle muligheder fra kamp til kamp.

- Når vi har så bred en trup, og det at vi har så mange muligheder på bænken, gør jo også, at vi har flere muligheder for at gøre noget i løbet af kampene, siger Thorup.

I denne sæson er det blevet tilladt med ni spillere på bænken i stedet for syv, og holdene kan skifte fem spillere ind i løbet af kampen.

- Vi har selvfølgelig haft skader, og det er ikke noget, vi værdsætter. Jeg husker tilbage til sidste efterår, hvor vi også var hårdt ramt af skader.

- Men jeg ser det mere som noget positivt, at vi har rigtig mange strenge at spille på, påpeger Thorup, som brugte 35 spillere til at vinde det danske mesterskab i løbet af sidste sæson.

FCK-træneren vil gerne spille med en smallere stamme, men det har skader og svingende individuelle præstationer forhindret, forklarer han.

- Hvis det var gået som smurt fra kamp et, og folk havde hevet en finger i vejret og sagt: Prøv at hør her, jeg spiller og viser det niveau, jeg skal. Og hvis holdet havde vundet derudaf, så tror jeg da ikke, at jeg havde set, at vi havde skiftet helt så meget, som vi havde gjort nu.

- Men der har været problemer med skader og svingende præstationer, der har gjort, at jeg har været nødt til at kigge mig om for at se, hvem der er klar til at bidrage på det her hold, siger Thorup.

Tirsdag aften skal FCK møde Trabzonspor i den første af to kampe om at nå i gruppespillet i Champions League.

/ritzau/