• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rubén Sellés tilbage i Danmark: FCK har opnået meget, som AGF ikke har

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere AGF-assistent Rubén Sellés er nu tilknyttet FC København, og han er glad for at arbejde for det, han selv kalder en storklub.

Af Ole Hoffskov

Rubén Sellés forlod AGF i sommer for at vende tilbage til Spanien og et job som U18-træner i storklubben Valencia. Blot et halvt år senere er han tilbage i Danmark.

Kort før jul præsenterede FC København Rubén Sellés som ny assistenttræner for Jess Thorup - en tjans, han skal dele med Jacob Neestrup, der er kommet til fra Viborg FF.

Dermed er Sellés altså tilbage i kolde Danmark efter en meget kort afstikker til hjemlandet.

- Det er en stor fornøjelse at være tilbage i Danmark. Jeg havde en god tid senest og har mange lykkelige minder, og forhåbentlig bliver det også sådan denne gang, siger Rubén Sellés til tipsbladet.dk og tilføjer om sin nye klub:

- FC København er en storklub. Jeg har spillet mod dem mange gange - selvfølgelig med AGF, men også med Qarabag i Champions League. Når man møder FCK, fornemmer man altid på forhånd, at man skal op imod en meget stor modstander, og nu, hvor jeg er en del af klubben, står jeg med præcis den samme følelse. 

Da Rubén Sellés forlod AGF, var det med begrundelsen, at han gerne ville tættere på familien i Spanien. Af samme årsag kan det virke påfaldende, at han allerede efter et halvt år er tilbage i Danmark for en ny arbejdsgiver.

- Der er flere grunde til, at jeg forlod AGF, hvor jeg havde det godt og lige havde afsluttet klubbens bedste sæson i mange år. Jeg havde mange overvejelser, og jeg ville gerne tæt på min familie, fordi min far var alvorligt syg. Her seks måneder senere har han det meget bedre, men min kone og mine børn er stadig hos ham.

Læs også:Medie: FCK har indstillet dialog om Bruun Larsen for nuværende

- Mens jeg gik rundt i Valencia, havde jeg masser af tid til at tænke over fremtiden, og da FC København så ringede og tilbød mig det her job, var jeg ikke i tvivl om, at det var det rette, siger spanieren.

Synes du, at FC København er en større klub end AGF?

- I løbet af de seneste 25 år har FC København opnået mange mål, som AGF ikke har. Men det handler ikke om, hvem der er store, og hvem der små, men jeg har enormt stor respekt for det arbejde, FCK har udført i løbet af de seneste 25 år. AGF er gode på deres helt egen måde, så jeg vil ikke sammenligne de to, siger Sellés, der har store ambitioner med til Danmark:

- Vi skal tage det skridt for skridt. Klubben er i gang med noget spændende, og ambitionerne er høje, men vi skal bygge det op i den rigtige rækkefølge og fokusere på at arbejde hårdt hver dag. Den langsigtede målsætning kan man kun opnå, hvis man gør det godt på den korte bane.

Glæder sig til gensyn med "PC"
Rubén Sellés bliver snart genforenet med én af sine tidligere kollegaer i AGF.

Senest til april tiltræder Peter Christiansen som sportsdirektør i FC København, og han var som bekendt også chef for Rubén Sellés i AGF. Det har spanieren ikke glemt, selv om det selvfølgelig kan være svært lige at huske navne.

Glæder du dig til at blive genforenet med Peter Christiansen?

Læs også:Andreas Bjelland smider 2020 i skraldespanden: Helt vildt frustrerende

- Peter Christiansen?

Ja.. "PC".

- Aaah. Jeg havde glemt, han hedder Peter. Vi kaldte ham aldrig andet end "PC", siger Rubén Sellés med et stort grin og svarer så på spørgsmålet:

- Da FC København havde henvendt sig, ringede jeg til ham, men jeg kender også hans situation, så jeg ville ikke forstyrre ham alt for meget. Men jeg glæder mig til, at han kommer til klubben. Vi har en god relation, og han var en stor del af AGF's succes, slutter Rubén Sellés.

Spanierens træner-cv tæller Aris Thessaloniki, Villarreal, Neftchi Baku, Strømsgodset, FK Qarabag, AGF og Valencia.

Læs også:Midtstopper eller venstre back: Det kan jeg ikke svare på

Læs også:FC København-boss slår ud med armene: Det er op til AGF

Læs også:Thorup åbner for ny midtbanespiller i FCK: Smigret af Schöne-udtalelser

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus