Rundens Hold i Superligaen - 17. spillerunde
Foto: Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 17. spillerunde

Vi er klar med Rundens Hold i Superligaen, og denne gang er der repræsentanter fra blandt andre FC København, FC Nordsjælland og OB.

Endnu en runde i Superligaen er færdigspillet, og året er ved at gå på hæld. Blot ro runder resterer, inden spillerne kan gå på en lang vinterpause.

17. spillerunde bød på rigtige mange mål og rigtig mange gode præstationer. Alene i søndagens fire kampe blev der scoret 19 mål, så der var nok at varme sig på i vinterkulden for de fremmødte tilskuere.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 17. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Frederik Rønnow, Brøndby IF (2)
Frederik Rønnow diskede ikke op med et væld af klasseredninger mod Silkeborg IF, men han havde en masse flotte og stensikre indgreb. Rønnow fik taget pynten af mange Silkeborg-indlæg, før de overhovedet blev farlige, og det ser ikke lige så spektakulært ud som en redning i fuld længde, men det er mindst lige så stor en kvalitet. 

Højre back: Karlo Bartolec, FC Nordsjælland (3)
Karlo Bartolec har spillet mange gode kampe for FC Nordsjælland. Søndag spillede han med afstand sin bedste af slagsen. Kroaten scorede, assisterede og fremtvang straffespark - han er ikke langt fra at være for god til Superligaen.

Central forsvarer: Frederik Tingager, OB (4)
Frederik Tingagers makker i midterforsvaret, Kenneth Emil Petersen, spillede også en flot kamp mod Hobro IK, men burde indiskutabelt have fået rødt kort i sidste sekund. Helt så spektakulær var Tingager ikke i sin præstation, men han var bundsolid, og han fortsætter med at udvikle sig fornemt for fynboerne. 

Central forsvarer: Jakob Blåbjerg, AaB (1)
Det er godt, AaB har Jakob Blåbjerg. Ellers scorede de ikke ret mange mål. Det er måske nok bekymrende for nordjyderne, at Blåbjerg som forsvarsspiller er en af de mest målfarlige, men det skal ikke tage noget fra AaB'eren, der foruden at blive matchvinder mod FC Helsingør også spillede en fin kamp defensivt. 

Venstre back: Nicolai Boilesen, FC København (2)
Lad os krydse fingre for, at Nicolai Boilesen får et kontinuerligt forløb uden skader. Gør han det, er han en herlig venstre back. Søndag viste han sin klasse, da han leverede en stor præstation mod Lyngby BK og tilmed scorede et mål i 5-1-sejren. Og så endda med højre ben. 

Højre midtbane: Robert Skov, Silkeborg IF (2)
I første halvleg mod Brøndby IF leverede Robert Skov en af de bedste enkeltmandspræstationer, der er set i Superligaen i denne sæson. Han kørte rundt med især Anthony Jung i en sådan grad, at Alexander Zorniger var nødt til at udskifte ham i frygt for, at han ville få rødt kort. Skov lykkedes med nogle forrygende driblinger på næsten ingen plads. I anden halvleg blev Robert Skov lidt mere menneskelig, med han er - sagt i al respekt for klubben fra Søhøjlandet - alt, alt for god til at spille i Silkeborg IF. 

Central midtbane: Jens Jakob Thomasen, OB (1)
Der sidder en eminent fodboldhjerne på Jens Jakob Thomasen. Han er en eminent playmaker for OB, og hans afleveringer er knivskarpe. Søndag formåede han flere gange at splitte Hobro IK ad med sit store overblik, og assisten til Anders K. Jacobsen i slutsekunderne af første halvleg var kronen på værket. 

Central midtbane: Jakob Poulsen, FC Midtjylland (3)
FC Midtjylland havde scoret væsentligt færre mål, hvis det ikke var for Jakob Poulsen. Den rutinerede midtbanemand scorer af og til selv, men det, der gør Poulsen unik, er alle hans oplæg. Mandag blev det til hele tre assists fra den tidligere landsholdsspiller, der dermed skilte sin tidligere klub, AGF, ad. Poulsen har nu lavet otte assists i denne sæson - hans Superliga-rekord er ni på én sæson.

Venstre midtbane: Jonathan Amon, FC Nordsjælland (1)
Vi har tidligere på sæsonen sagt: "Hvem pokker er Magnus Kofoed Andersen?" og "Hvem pokker er Nicolai Baden Frederiksen?". Nu kan vi såmænd også sige: "Hvem pokker er Jonathan Amon"? FC Nordsjælland kan som ingen andre grave talenter frem, og Jonathan Amon er det seneste skud på stammen. Han er 18 år gammel og startede inde for første gang mod AC Horsens søndag. Amerikaneren scorede et enkelt mål og viste derudover et forrygende antrit. Marc Dal Hendes flotte præstation og to mål mod AGF er naturligvis ikke gået vores næse forbi, men Amon får pladsen på Rundens Hold et mulehår foran Dal Hende. 

Angriber: Andrija Pavlovic, FC København (1)
Det har været en blandet fornøjelse for Andrija Pavlovic i FC København, men så længe mestrene bare møder Lyngby BK engang imellem, skal det nok gå. Søndag scorede Andrija Pavlovic to mål i 5-1-sejren, og han har lavet 40% af sine mål i FCK-trøjen mod Lyngby. 

Angriber: Emiliano Marcondes, FC Nordsjælland (8)
Emiliano Marcondes har fortjent den plads i FC Nordsjællands historie, han sikrede sig i weekenden. Angriberen skulle blot bruge et mål for at erobre rekorden som den mest scorende spiller i Superligaen i klubbens historie, men han scorede to mod AC Horsens - deriblandt et flot et af slagsen med hælen. Emiliano Marcondes er nu Superliga-topscorer foran Pål Alexander Kirkevold, og som neutral iagttager kan det næsten ikke siges nok gange, hvor ærgerligt det er, at han forlader Superligaen om to kampe. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.