Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 5. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Femte spillerunde sluttede mandag aften med en FC Nordsjælland-sejr over Randers FC, og dermed blev der sat punktum for en runde, der ikke bød på en eneste uafgjort kamp.

Den bød til gengæld på sæsonens første nederlag til Brøndby IF, der tabte til SønderjysKE, og den bød på den første AaB-sejr i Parken i 13 år. Derudover kunne Vejle Boldklub, AGF og FC Midtjylland sætte tre point ind på kontoen. 

Vi har set nærmere på rundens bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 5. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Oliver Christensen, OB (1)
Man skal virkelig levere en ekstraordinær præstation, hvis man skal på Rundens Hold, når man indkasserer tre scoringer. Og det gjorde Oliver Christensen. Den danske U21-landsholdsmålmand stod en fremragende kamp mod FC Midtjylland, og han er den sidste, man kan klandre nederlaget på 1-3. OB-keeperen noterede sig for syv redninger - blandt andet et på Evanders straffespark.

Højre back: Alexander Bah, SønderjyskE (2)
Alexander Bah missede et drømmeskifte til Slavia Prag i de sidste dage af transfervinduet, og det er altid spændende at se, hvordan en spiller reagerer på en sådan skuffelse. Bah reagerede på bedste vis. Wingbacken leverede sin klart bedste præstation i denne sæson mod Brøndby, hvor han både scorede og assisterede. Kan han fortsætte de takter, skal Slavia Prag nok ringe igen til januar. 

Central forsvarer: Johan Djourou, FC Nordsjælland (1)
Stjernen stemplede ind i Superligaen på fornemste vis. Johan Djourou spillede 65 minutter i sin ligadebut for FC Nordsjælland, og han var med til at lukke fuldstændig af mod Randers FC, der skulle langt hen i kampen, før de havde den første afslutning. Schweizeren optrådte med en enorm ro, og han ligner en stor gevinst for FC Nordsjælland. 

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE (2)
SønderjyskE gav ikke megen plads i bagrummet til Brøndby-spillerne, og Stefan Gartenmann var forgangsmand for den meget disciplinerede forsvarsindsats. Gartenmann noterede sig for syv bolderobringer mod Brøndby, og SønderjyskE-profilen er med afstand den spiller, der har erobret flest bolde i indeværende sæson. 

Venstre back: Malte Amundsen, Vejle Boldklub (1)
VB-backen blev matchvinder kort før tid mod Lyngby Boldklub, og det var prikken over i'et for Malte Amundsen, der viste, hvorfor AGF angiveligt har ham på blokken som en mulig Casper Højer-afløser. Amundsen er kun 22 år og kan udvikle sig til en meget dygtig spiller. 

Højre midtbane: Albert Grønbæk Erlykke, AGF (2)
Et stort talent er ved at folde sig ud i AGF. Albert Grønbæk Erlykke har været en af de mest iøjefaldende unge spillere i denne sæson, og søndag leverede han en ny stor præstation mod AC Horsens. 19-årige Erlykke scorede det første mål i kampen og assisterede det andet, og med sine konstante accelerationer gav han ikke Horsens-defensiven to sekunders fred - han er værd at holde et ekstra øje med. 

Central midtbane: Oscar Hiljemark, AaB (1)
Forventningerne til den svenske midtbanemand er høje alene på grund af hans CV, og Oscar Hiljemark stemplede ind i Superligaen på overlegen vis. Selv om AaB-profilen slet ikke er på toppen endnu, dominerede han fuldstændig kampen mod FC København. Han fik selv det svære til at se enkelt ud. 

Central midtbane: Victor Ekani, SønderjyskE (2)
Victor Ekani har begået nogle dumme straffespark for SønderjyskE i denne sæson, og hans start har i det hele taget ikke været overbevisende. Mod Brøndby var der dog ikke en finger at sætte på Ekanis præstation. SønderjyskE-spilleren var en sand støvsuger på midtbanen, og han gav sit forsvar særdeles gode arbejdsbetingelser. Ekani skyldte en god præstation - og han betalte sit udestående. 

Venstre midtbane: Iver Fossum, AaB (1)
Jacob Friis havde fået den idé at placere Iver Fossum som én af de forreste tre, og det var en lille genistreg af AaB-træneren, der kunne se nordmanden udfylde sin nye rolle helt perfekt. Fossum scorede to mål i Parken mod FC København, og mon ikke, at han fremover forbliver kantangriber i AaB. Fossum var desuden den spiller i hele Superligaen, der løb mest i femte runde.

Angriber: Sory Kaba, FC Midtjylland (1)
Sory Kaba har høstet en del kritik for sin tid i FC Midtjylland, men der var intet at rynke på næsen over i 3-1-sejren over OB. Angriberen scorede et meget elegant mål til 1-1, og hans assist til Anders Dreyer var lige så veludført. Han lignede det, han er - et meget dyrt indkøb. 

Angriber: Lucas Andersen, AaB (1)
Der er stadig meget mere i Lucas Andersen, men han spillede sin bedste kamp i umindelige tider, da AaB vandt 2-1 i Parken. Kaptajnens drev med bolden, overblik og næse for medspillerne var et vidnesbyrd om, at Lucas Andersen er på vej mod topformen. Han var den AaB-spiller, der kreerede flest chancer i Parken. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Troels Bech om FC København-job: Det er svært at forestille sig

Læs også:FC Nordsjælland-træner roser Djourou: Har en stor andel i clean sheet

Læs også:AaB styrker staben: Henter kommerciel chef i AGF

Læs også:Riddersholm om Ståle-fyring: Jeg kommer til at savne ham i Superligaen

Læs også:Medie: AGF-målmand er interesseret i at vende hjem til Sverige