• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Riddersholm om Ståle-fyring: Jeg kommer til at savne ham i Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Glen Riddersholm peger på, at Ståle Solbakken var en kollega, han kiggede på i forhold til at bygge kultur og struktur i hold og klub.

Af Kenneth Jensen

Det er lidt mere end en uge siden, at norske Ståle Solbakken overraskende fik sparket som FC København-træner. Nordmanden kom ellers fra en sejr over FC Nordsjælland, men bestyrelsen mente altså ikke, at Solbakken kunne løfte det længere.

Nordmanden har været FCK-manager af et par omgange, og han har været med til at flytte FC København til nye højder internationalt, hvor man denne sæson missede et europæisk gruppespil for bare anden gang på 15 år.

Med den succes, FC København har haft under Ståle Solbakken, overrasker det også SønderjyskE-træner Glen Riddersholm, at man valgte at fyre nordmanden.

Læs også:Afstemning: Hvordan går det FC Midtjylland mod Atalanta?

- Altså i nyere tid er han jo en af de mest indflydelsesrige og markante personligheder i dansk fodbold, og det har man som kollega den allerstørste og dybeste respekt for, og overraskelsen for mig var lige så stor som for alle andre.

- Han har jo været med til at flytte FC København, men han har også været med til at flytte dansk fodbold og vise, hvad man kan, både internationalt, men også nationalt, med struktur og kultur og en masse andre ting, og han har jo i hvert fald for mig som kollega været en, man har kigget til for at se, hvad der skal til for at være bæredygtig. Jeg kommer til at savne ham i Superligaen, for vi har brug for stærke personligheder, der kan flytte dansk fodbold, og det har Ståle om nogen været garant for, siger Glen Riddersholm i et interview med Eurosport.

De to trænere havde mestersakbdueller, da Riddersholm var træner i FC Midtjylland, og siden har de også mødtes mange gange, mens Glen Riddersholm har været i spidsen for AGF og nu altså SønderjyskE.

Du kan se hele interviewet med SønderjyskE-træneren i afspilleren øverst.

Læs også:Spilforslag til SL: Randers i nye problemer i Farum?

FC København er lige nu ledet af Hjalte Nørregaard, men han fik en dårlig start som træner for FCK og tabte 1-2 hjemme til AaB.

Glen Riddersholm og SønderjyskE sejrede hjemme mod Brøndby og ligger nu bare to point fra netop BIF, der topper Superligaen.

Læs også:Medie: Åge Hareide snupper tidligere FCK-spillers bror

Læs også:Se det omtalte interview med Kvist: Har du ikke set kampe i 2020 eller hvad?

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: En stjerne er på spring i AGF