Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Dommerne dummede sig i Farum

Tipsbladet.dk zoomer ind på femte spillerunde i Superligaen.

Opdateret tirsdag den 20. oktober

FC Nordsjælland og Randers FC afsluttede femte spillerunde med et opgør på Right to Dream Park mandag aften, som FC Nordsjælland endte med at vinde, men Randers følte sig alligevel snydt for point.

FC Midtjylland, AGF, Vejle Boldklub, SønderjyskE og AaB hev tre point i land i en runde, der før den sidste kamp ikke har budt på et eneste uafgjort resultat. 

Tipsbladet.dk ser nærmere på de vigtigste konklusioner fra weekendens kampe i Superligaen. 

Dommerne glemte VAR-opfordring i Farum

Man forstår, hvorfor Randers-træner Thomas Thomasberg var sur efter opgøret i Farum mandag aften. Hans mandskab spillede en udmærket kamp og kunne og burde have haft point med hjem til Kronjylland.

Med ni minutter igen af kampen blev en frisparksbold forlænget ind FC Nordsjællands felt, og Bassala Sambou fik fat i kuglen, trak den rundt om Peter Vindahl Jensen og scorede. Men forinden var der fløjtet offside, så der var ikke noget at komme efter. Heller ikke selv om billederne viste, at den offside var yderst tvivlsom.

Og der ligger problemet for dommerne i opgøret. De skal - når der er den mindste tvivl om en offside - lade en situation blive spillet til ende, for så kan man altid trække kendelsen tilbage. Men man kan ikke dømme mål, når der allerede er fløjtet af, inden bolden er ovre stregen.

Det er opfordringen med VAR i baghånden, men denne gang glemte man den opfordring, og det endte potentielt med at koste Randers.

Og point, det endte Randers altså ikke med at få med hjem, da Jonathan Amon scorede kampens eneste mål med fem minutter igen af opgøret. Salt i såret for kronjyderne, der har fire point efter fem runder.

En stjerne er på spring i AGF

Der er ikke én Superliga-klub, der ikke har det som en stor ambition at udvikle et stort talent, give ham debut på førsteholdet og senere sælge ham for et stort millionbeløb. Alle drømmer om det - få har held med det. Således heller ikke AGF, men der kan være noget meget spændende på vej på Fredensvang.

Albert Erlykke Grønbæk. 

Læs også:AC Horsens-træner frustreret over udvisning: Velkommen til VAR

Den 19-årige offensivspiller var med i hele kampen, da AGF søndag besejrede AC Horsens, og talentet spillede en fremragende kamp med både mål og assist. Dermed lagde Albert Erlykke Grønbæk et par procenter oven i en i forvejen flot sæsonstart.

Det går op og ned for alle unge spillere, og Albert Erlykke Grønbæk skal nu bevise, at han kan stå distancen over tid. Sådan noget er altid svært at spå om, men man sidder med en fornemmelse at, at en stjerne er på spring i AGF.

Der var ingen umiddelbar Hjalte-effekt

Hvilken umiddelbart effekt har en trænerfyring? Det spørgsmål stiller man altid i forlængelse af en afskedigelse på trænerbænken, og søndag var det Hjalte Bo Nørregaard og William Kvist-konstellationen, der leverede svaret i FC København.

Det havde ingen effekt overhovedet. I hvert fald ikke nogen umiddelbar.

De to FCK-vikarer skal naturligvis vurderes ud fra et længere forløb og ikke kun 90 minutter mod AaB, men søndag var der ingen bedring at spore overhovedet. Hjalte Bo Nørregaards udtryk kom til syne i kraft af en 4-4-2-formation og fløje, der stod meget bredt i banen. Det var nyt - facit var gammelt.

Læs også:Trods flyvende start: Vejle tænker kun på overlevelse

Det var næppe gået værre med Ståle Solbakken på bænken. 

Vejle sendte et vigtigt signal

Vejle Boldklub har allerede vist, at der er krummer i dem, og søndag sendte de et mindst lige så vigtigt signal.

De kan også vinde på de mindre gode dage.

Det er en fremragende egenskab hos ethvert fodboldhold, men når man evner det som oprykker, er det værd at bemærke. Vejle Boldklub kunne næppe have præseteret, som de gjorde mod Lyngby, og vundet over FC Midtjylland, men det var nok til at besejre de kongeblå, og VB cementerer deres position i Superligaen runde for runde i øjeblikket.

Sæsonen er stadig ung, men Vejle ligner alt andet end en potentiel nedrykker. 

Læs også:Ung AGF-målscorer nyder tillid fra træneren: Det er utrolig vigtigt

Læs også:Pernille Vermund vil have flere tilskuere: Det her er fuldstændig vanvittigt

Læs også:Se situationen: Pep Biel sparker ud efter AaB’er - slipper for straf

Læs også:Zanka om AaB-profil: Altid nemt at pege fingre bagefter