• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

Foto: Lars Rønbøg/GettyImages

Superligaen er nu godt en tredjedel inde i grundspillet. Her er den seneste udgave af Rundens Hold. Mange debutanter på plads.

Af Ole Hoffskov

Endnu en spillerunde i Superligaen er færdigspillet, og igen var der slinger i valsen for Brøndby IF, der måtte nøjes med 0-0 mod AaB. Et AaB-mandskab, som retfærdigvis er meget svære at besejre i denne sæson.

Desuden lykkedes det FCK at besejre FC Helsingør i en runde, der også bød på tre uafgjorte kampe. Den helt store oplevelse var Alexander Sørloth, der lavede hattrick for FC Midtjylland mod Hobro IK.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 9. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Mikkel Andersen, Lyngby BK (1)
Sten Grytebust stod også en rigtig fin kamp for OB, men valget falder på Mikkel Andersen, som sikrede Lyngby det første clean sheet i denne sæson. Det gjorde han med en række gode redninger mod Randers FC, og de kongeblå kunne nemt have tabt, hvis det ikke havde været for den tidligere FCM-keeper.

Højre back: Jens Martin Gammelby, Silkeborg IF (1)
22-årige Gammelby var over hele banen for Silkeborg IF mod OB, og han er stille og roligt ved at etablere sig som en af de bedste højre backs i dansk fodbold. SIF-spilleren kan gøre en forskel både offensivt og defensivt.

Central forsvarer: Jores Okore, AaB (2)
Jores Okore svinger voldsomt meget i sine præstationer, men han er tilsyneladende god mod de store hold. Okores bedste præstationer for AaB har været mod FCK i Telia Parken og senest mod Brøndby på udebane. Brøndbys offensiv kom slet ikke til sin ret i søndagens kamp, og meget af æren skal tilskrives Okore, der vandt så godt som alle sine dueller.

Central forsvarer: Simon Jakobsen, Silkeborg IF (2)
I sin Superliga-kamp nummer 117 for Silkeborg IF leverede Simon Jakobsen en flot præstation, og derfor var det heller ikke i denne omgang, at OB fik gang i offensiven. Simon Jakobsen stod over for sin holdkammerat fra sidste sæson, Nicklas Helenius, og havde fuldstændig styr på ham.

Venstre back: Simon Poulsen, SønderjyskE (1)
Simon Poulsen scorede sit første mål efter sit comeback i dansk fodbold, og det var et flot et af slagsen, da den tidligere landsholdsspiller driblede sig vej fra midtbanen til kanten af feltet, hvorfra han afsluttede præcist uden for Horsens-keeper Jesse Joronens rækkevidde. Det var højdepunktet i en fin præstation af Simon Poulsen.

Højre midtbane: Martin Spelmann, AGF (1)
Evighedsmaskinen fra AGF bliver ofte kastet rundt på flere positioner i løbet af en kamp, men mandag huserede han på højre midtbane i alle 90 minutter mod FC Nordsjælland, og det gavnede ham tydeligvis. Martin Spelmann gjorde en rigtig god figur og var dygtig til at true topholdets bagrum. Scoringen var veludført. 

Central midtbane: Jan Gregus, FC København (1)
Jan Gregus bliver bedre og bedre for FC København, og mod FC Helsingør var han rigtig solid. Det er tydeligt, at der sidder en rigtig god fod på slovakken, og i søndagens 4-0-sejr brugte han den blandt andet til at lave en fremragende assist til Pieros Sotiriou. 

Central midtbane: Jakob Poulsen, FC Midtjylland (1)
Anføreren både scorede og assisterede i FC Midtjyllands pragtkamp mod Hobro IK, og han er beviset på, at 34 år ikke er nogen alder. Jess Thorup roterer meget på sit mandskab, men Jakob Poulsen spiller altid, og hans betydning for ulvene kan ikke overvurderes. 

Venstre midtbane: Jakob Ankersen, AGF (1)
Endelig en god kamp fra Jakob Ankersen. Offensivprofilen har haft svært ved at ramme sit topniveau, efter han vendte hjem til dansk fodbold og AGF, men mod FC Nordsjælland diskede han op med en rigtig flot præstation. Det helt store svendestykke var naturligvis det forrygende langskudsmål til 2-0. 

Angriber: Alexander Sørloth, FC Midtjylland (2)
En fantastisk start i FC Midtjylland kulminerede søndag for Alexander Sørloth, da han noterede sig for et hattrick i 5-1-sejren over Hobro. Nordmanden beviste i opgøret, at han både mestrer de spektakulære mål og de helt simple. Alexander Sørloth ligner indtil videre et klassekøb af FC Midtjylland. 

Angriber: Pieros Sotiriou, FC København (2)
Skal pladsen gå til Andrija Pavlovic eller Pieros Sotiriou? Det er svært ikke at udtage en dobbelt målscorer til Rundens Hold, men valget falder på Pieros Sotiriou, fordi han ikke i samme grad som Pavlovic fik foræret sine to mål. Cyprioiten ser mere og mere lovende ud. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.