• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rygtes til BIF: For fanden, han minder om Haaland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-emne minder utrolig meget om superstjernen Erling Braut Haaland i sin spillestil.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF bliver i øjeblikket kædet sammen med den 17-årige offensivspiller Oscar Vilhelmsson, der til dagligt tørner ud for IFK Göteborg, hvor han allerede har fået sin debut og også scoret et enkelt mål på førsteholdet.

Oscar Vilhelmsson regnes som ét af de største talenter i svensk fodbold, men på den danske side af Øresund er han naturligvis et ret ubeskrevet blad.

Det er dog en uhyre spændende spiller, der er på blokken i Brøndby IF. Det fortæller Oscar Vilhelmssons tidligere ungdomstræner Tom Carney, der sågar sammenligner angriberen med Erling Braut Haaland.

- Han har altid scoret mange mål. I nogle kampe kunne han være helt usynlig og så derefter lave hattrick. Jeg kan ikke som sådan lide sammenligninger, men under en kamp var der én af mine assistenter, der sagde "for fanden, han minder om Haaland". Og når man tænker over det, er han også kraftfuld, god til at løbe i dybden og har et godt venstre ben, siger Carney til Göteborgs-Posten og fortsætter:

- Haaland er heller ikke særlig godt udviklet i andre dele af spillet. Oscar lever meget på sine spidskompetencer. Placér ham i en possession-øvelse eller i et spil firkant, og han vil ikke være verdensklasse, men placér ham så i et spil 11 mod 11, og han skiller sig ud. Selvfølgelig er Haaland længere fremme, men det er en god sammenligning, når det gælder spillestil.

Tom Carney fortæller videre, at Borussia Dortmund rent faktisk har forsøgt at rekruttere Oscar Vilhelmsson til klubbens akademi, men foreløbig tørner stortalentet altså fortsat ud for IFK Göteborg.

I marts skrev Oscar Vilhelmsson, der fylder 18 år lørdag, under på sin første seniorkontrakt, der løber frem til 2023.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020