• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Tidl. FCK-emne: Ved ikke hvor jeg skal spille nu

Foto: Getty Images

For ti år siden blev den svenske angriber Alexander Gerndt rygtet til FC København, nu er fremtiden uvis.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Der løber meget vand i åen på ti år.

Medmindre du hedder Zlatan Ibrahimovic så er ti år også så længe, de kan fleste fodboldspillere kan holde sig attraktive.

Tilbage i 2011 kunne den svenske angriber Alexander Gerndt vælge og vrage mellem flere klubber. Den dengang 24-årige angriber havde tilbud fra blandt andet FC København, men endte i sidste ende med at rejse længere sydpå ned til Holland og FC Utrecht.

Siden 2013 har han begået sig i Schweiz hos Young Boys og FC Lugano, der sjovt nok mødte FC København i Europa League tilbage i efteråret 2019.

Nu udløber hans kontrakt med den schweiziske klub, når juni bliver til juli, og i et interview med det svenske medie Helagotland kommentere han på sin fremtid.

- Jeg talte med min agent for nogle dage siden, og han har lidt idéer, men det eneste, jeg kan forholde mig til, er, at jeg stadig har kontrakt en måned endnu med Lugano og muligvis skal møde ind, når de genoptager træningen 19. juni. Jeg har jo stadig kontrakt måneden ud, siger han til avisen.

- Det her er helt ny for mig. Det er første gang, jeg ikke ved, hvor jeg skal spille næste sæson. Det er spændende, men også mærkeligt, siger Gerndt, der ikke vil afvise et skifte tilbage til barndomsklubben Helsingborg IF.

- Jeg kender jo "Granen" (spillende sportschef, Andreas Granqvist, red.) siden tiden på landsholdet, men vi har aldrig spillet sammen. Vi har ikke tal nu, og han er jo også med landsholdet nu, lyder det.

Den i dag 34-årige Alexander Gerndt er noteret for seks kampe og to mål for det svenske landshold. I denne sæson har spillet 33 kampe i den bedste schweiziske række, hvor det er blevet til fem mål og to assist.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020