Video : Tipsbladet
Superliga

Så du det? AGF-boss reagerer på verserende debat

For to uger siden blev omkring 40 AGF-fans smidt ud af Righ to Dream Park. Søndag jublede over 100 Brøndby-fans så i neutral zone på Ceres Park uden at blive smidt ud. Administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen, reagerer på situationen.

AARHUS (Tipsbladet): Debatten om udebanefans i neutrale zoner tog for alvor fart, da FC Nordsjælland fik besøg af AGF i den første af to pokalsemifinaler Langfredag.

Her blev omkring 40 AGF-fans smidt ud af Right to Dream Park for at juble over en AGF-scoring. Efterfølgende udtalte AGF-direktør, Jacob Nielsen, at det var en "uskik at smide udefans ud for at juble".

En kritik FC Nordsjælland forstod intet af.

Godt to uger senere skete nøjagtigt det samme, da AGF tog imod Brøndby IF søndag. Her jublede flere udefans i neutral zone, da Sean Klaiber bragede Brøndby på 2-1.

Det fik ingen konsekvenser.

- Vi håndterede det, som vi plejer. Uanset om det har været Midtjylland, som tidligere har været på besøg og scorede i overtiden, så var det det samme. Sådan har det foregået i årevis. Der er kutyme for, hvis afsnittet er udsolgt eller mere neutrale fans vil se kampen, så sætter de sig i det område. Altså det der hedder D4. Sådan har det altid været, siger administrerende direktør, Jacob Nielsen, til Tipsbladet og den øvrige presse.

Herunder kan du se de jublende fans i neutral zone efter Brøndbys scoring til 2-1:

For lige at vende retur til FC Nordsjællands undren over Jacob Nielsens udtalelser efter klubbernes pokalmøde fredag i påsken, så lød det blandt andet: "Vi har handlet i fuld overensstemmelse med reglementet i Right to Dream Park. Et ordensreglement, der er det samme på, hvis ikke alle, så langt de fleste stadioner i Superligaen – inkl. Ceres Park i Århus."

Så hvis reglerne er de samme, hvorfor får Brøndbys fans så lov til at blive sidde på Ceres Park, mens AGF's bliver smidt ud i Farum, tænker du nok?

- Sådan her har det altid været hos os. Men du kan sige, at der er forskellige måder at håndtere det på. Jeg har ikke siddet og nærlæst hvert enkelt ordensreglement, om det er det samme. Jeg tror ikke, der er nogen, der har ændret i det, men praksis er jo skærpet til i Nordsjælland, og det er jo det, vi har reageret på, siger Jacob Nielsen.

Hvad står der i jeres reglement?

- Det har jeg ikke lige et overblik over lige her efter kampen. Jeg tror, der står det samme...

Som i Nordsjællands?

- Nej, det ved jeg ikke. Men du kan sige, at hos os står der, at man kan blive smidt ud, hvis man har en adfærd, der er forkert eller har forkert beklædning på, men det er ikke ens betydende med, vi gør det. Det er jo lavet tilbage fra dengang, hvor man har haft grupperinger. Jeg kan ikke huske, at hverken Brøndby eller for den sags skyld os selv, når vi har været på udebane, har haft grupperinger af stemningsskabende fans udenfor udeafsnittet. Så jeg har ikke set det som et problem endnu. I hvert fald ikke i vores kampe.

Dagen efter udsmidningen i Farum var sindende fortsat i kog i Aarhus, hvor det fremgik på klubbens hjemmeside, at man vil rejse en "principiel debat" omkring emnet.