Sæsonens vådeste kamp? Håbløs nulløsning i Lyngby

Kvaliteten regnede væk, da Lyngby hjemme spillede 0-0 mod OB. Søndag kan Lyngby være under nedrykningsstregen.

Både Lyngby og OB kan sætte et enkelt point ind på kontoen i bestræbelserne på at undgå nedrykning til 1. division.

Fredag spillede de to hold 0-0 i en superligakamp, hvor vejrforholdene fik stor betydning for afviklingen.

Det havde regnet i timerne op til kampen, og regnen blev værre lige op til dommer Mikkel Redders første fløjt.

Derfor var banen yderst tung og våd, så bolden ofte stoppede i vandpytterne. Det sænkede tempoet, gav besynderlige situationer og åbnede for en lang række af tilfældigheder. Den var dog ikke til fare for spillerne, og derfor blev kampen afviklet.

Det var med afsæt i baneforholdene, at OB-træner Søren Krogh i det 34. minut skiftede teknisk stærke Rami Al-Hajj ud med Max Ejdum, for OB ville have en spiller, der kunne slås og fighte lød begrundelsen i et tv-interview på sidelinjen.

Flere spillere benyttede pausen til at skifte støvler i håb om at få mere kontrol over fodtøjet på den medtagede bane.

De vanskelige forhold så ud til at passe Lyngby bedst til en start, for i kampens indledning var hjemmeholdet flere gange på spil foran OB's mål, inden gæsterne kom bedre med og fik lagt et tryk i den anden ende.

Der var mange halve chancer i kampen, men langt mellem de mere oplagte muligheder.

Kort før pausen fik Lyngbys Andri Gudjohnsen bolden i nettet, men scoringen blev omgående annulleret for en offside på Frederik Gytkjær i opspillet til målet.

Tættere på en afgørelse kom kampen aldrig. For godt nok aftog regnen, og bolden fik et mere naturligt rul på græstæppet, men fodboldmæssigt blev det aldrig en stor oplevelse for tilskuerne, der i det mindste kunne glæde sig over at sidde på overdækkede tribuner.

Pointdelingen betyder, at Vejle kan overhale begge mandskaber, hvis Vejle søndag vinder hjemme over Viborg - det vil i så fald også betyde, at Lyngby ryger under nedrykningsstregen.