• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Scholz: Kunne være katastrofal beslutning for mig

Foto: Getty Images

Alexander Scholz' karriere er ikke ligefrem gået snorlige.

Af Oliver Okstrøm

Den centrale forsvarsspiller Alexander Scholz er efterhånden ved at være fortid i FC Midtjylland og i Superligaen. I den kommende tid skal han spille i japansk fodbold for Urawa Red Diamonds.

Det er dog ikke første gang, at han tager et lidt specielt karrierevalg som fodboldspiller. Tidligere var han også forbi Island, hvor han spillede for Stjarnan. Det kom tilmed efter en periode, hvor han egentlig havde stoppet karrieren. Det fortæller han om i magasinet Zoom.

Her kommer han ind på, at man som 18-årig, som han var dengang, ikke altid tænker de mest klare tanker, og at han dengang havde et meget skiftende sind og var forvirret. I stedet var behovet for frihed og at prøve sig af i andre omgivelser.

Det hele endte med en kontrakt i Island, som dog langt fra er noget, som han tilbage på med den største glæde.

- Men det var overhovedet ikke nogen velovervejet beslutning at stoppe som fodboldspiller og efterfølgende rejse til Island. Og uden lidt held havde det også været en katastrofal beslutning for min karriere, lyder det fra Scholz.

Straffesparksspecialisten erkender da også, at han ikke havde nogen plan med sit liv dengang udover at rejse. Det sendte ham da også til Colombia, Indien og Himalaya-bjergene, ligesom han har besteget Kilimanjaro og vandret Caminoen i det nordlige Spanien.

Alexander Scholz kom siden til belgisk fodbold, hvor han tørnede ud for Lokeren, Standard Liege og Club Brugge, hvorefter han tog til Danmark igen for FC Midtjylland. I de tidlige år spillede han for Vejle.

Men nu venter der altså et nyt eventyr for ham. Læs mere om skiftet til Japans liga her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020