• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga ritzau

Scorede afgørende SL-mål: Nu vil han spille mere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Simon Makienok har fået blod på tanden, efter at han endelig fik scoret sit første mål for AC Horsens.

Af ritzau

Simon Makienok scorede søndag på sin første boldberøring, efter at AC Horsens-angriberen blev skiftet ind mod Lyngby efter en time.

Det skaffede holdet 1-1 og et vigtigt point i Superligaens bundstrid.

Den 32-årige angriber havde ikke fået bolden mål i sine første 13 kampe for holdet, og scoringen lunede derfor ekstra meget for den tidligere Brøndby-bomber, der har fået blod på tanden.

- Det var skønt og tilfredsstillende. Det var vigtigt for mig, men det var også vigtigt at få et point med hjem.

- Det har ventet længe på sig, og der er stadig meget at arbejde med, men jeg håber, at målet kan hjælpe mig til, at jeg kan blive mere afgørende ved at være mere målfarlig og hjælpe holdet, siger Simon Makienok efter kampen mod Lyngby.

Simon Makienok vendte hjem til Superligaen i sommer, efter at han i 2014 forlod Brøndby til fordel for Palermo i Italien.

Siden har angriberen tørnet ud for klubber i England, Holland og Tyskland.

32-årige Makienok peger på, at han har haft brug for tid til at føle sig til rette i Horsens.

- Jeg har selvfølgelig ventet lidt mere på det, end jeg havde håbet på. Jeg har kæmpet med at falde til og komme ind på holdet. Det er ting, som det kræver for at score mål og være farlig som angriber, siger Horsens-spilleren.

Simon Makienoks cheftræner, Jens Berthel Askou, glæder sig også over, at angriberen endelig fik hul på bylden.

- Vi havde håbet, at det var sket lidt før, men nu skete det i stedet for på et fantastisk tidspunkt. Så det er super glædeligt for ham og os, siger Horsens-træneren.

Jens Berthel Askou håber, at scoringen ikke var en enlig svale.

- Han har arbejdet hårdt på at komme i en bedre forfatning efter et hakkende efterår med en del skader og nogle småting. Nu har han knoklet, og det gav pote mod Lyngby. Forhåbentligt får vi endnu mere udbytte ud af ham, siger Horsens-træneren.

Simon Makienok har kontraktudløb med Horsens til sommer, men det er ikke noget, som angriberen bruger særlig meget krudt på.

- Jeg fokuserer ikke på fremtiden lige nu. Hverken om jeg skal blive, eller om jeg skal finde noget andet. Jeg har fokuseret på at komme i god form, gøre det godt til træning og vise trænerne, at jeg skal spille.

- Jeg har stået i en lignende situation tidligere, hvor jeg ikke havde min fremtid på plads. Jeg lever fint i det, og jeg kan sagtens fokusere og gøre mit bedste, selv om jeg ikke ved, hvad der sker til sommer, siger Horsens-angriberen.

Der resterer ti kampe i sæsonen for Horsens, der har syv point ned til nedrykningsstregen i Superligaen.

/ritzau/