Video : Tipsbladet
Superliga

Scoutes af Viborg: Han er en af ligaens bedste

Viborg FF har angiveligt scoutet midtbanespiller, der er en af de bedste på Færøerne.

Superliga-sæsonen er ved at gå på hæld, og på ledelsesgangene i de danske klubber er man også godt i gang med at forberede sig på sommerens transfervindue.

Ikke mindst i Viborg FF.

Topholdet i Kvalifikationsspillet kan meget vel gå en travl transfersommer i vente, og der kan blandt andet komme nyt blod til Viborgs midtbane. Det færøske medie Bolt.fo har også skrevet, at Superliga-klubben i weekenden havde scouts til stede på Færøerne for at se nærmere på den 22-årige midtbanespiller Geza Dávid Turi, der gør sig i Vikingur.

Og det er ikke så overraskende, at netop Geza Dávid Turi tiltrækker sig interesse. Han er en af de bedste spillere i Færøernes liga, siger journalist Jákup Ósá til Tipsbladet.

- Geza Dávid Turi er en meget seriøs, klog og teknisk stærk spiller, som både er god både til at angribe og forsvare. Han er en speciel spiller. Hans stærkeste sider er, at han er så god at holde på bolden, også under pres, og han kan drible på et meget højt niveau. Han er også den bedste spilleren i turneringen til at vinde bolden tilbage fra det andet hold, viser statistik fra de sidste år.

- Han er en af de bedste spillerne i den færøske liga. Måske den bedste på sin plads. Derfor virker det meget oplagt, at det er stor interesse for ham fra andre lande. Specielt når man ser, hvordan de bedste spillerne fra den færøske liga har gjort det de sidste år, når de er skiftet udenlands, siger Jákup Ósá og peger blandt andet på Adrian Justinussen, der skiftede til Hillerød i januar og er kommet flyvende fra start i 1. divisionsklubben.

Tror du, at han ville kunne spille i Superligaen?

- Det er altid svært at sige, men jeg tror at han har en god mulighed for at klare sig i en så stærk turnering. Han er 22 år, er vældig seriøs, har trænet meget gennem flere ár, er klog og jeg tror han kommer til at blive bedre og bedre, når han kommer at spille i en stærkere tunering. Jeg vil sige, at han har vældig gode forudsætninger at lykkes i en stærkere liga.

Der er til gengæld en ting, der kan få stor betydning for, om et skifte kan falde på plads denne sommer eller først senere. Geza Dávid Turi er nemlig ungarsk-færøsk, men har ikke færøsk pas, og det venter han på.

- Det er flere år siden at han har søgt om det, fordi han ønsker at spille for det færøske landshold. Han har boet på Færøerne, siden han var fire år gammel. Han har fået det endnu, og man ved ikke, om det bliver i år. Hvis det fortsætter sådan at han ikke får det færøske pas, så er spørgsmålet, hvor længe han vil vente, fordi han har store ambitioner om at spille på højere niveau, og der har længe været stor interesse fra andre lande.  

- Som han siger selv i bolt.fo, so er det en mulighed, at han skifter i år, men det er uklart så længe han ikke ved noget om mulighederne for at få færøsk pas i år, siger Jákup Ósá.

22-årige Geza Dávid Turi har scoret tre mål i 12 kampe for Vikingur i den indeværende sæson. 

Viborg FF er desuden ikke den eneste klub, der scoutede ham i weekenden. Også Grimsby fra League Two var på plads på Færøerne.