Video : Tipsbladet
Superliga

Se tallene: Det regner med CL-guld over FCK

Der er særdeles gode penge i at komme i Champions League-gruppespillet for FC København.

Tipsbladet i Monaco

FC København kommer til at tjene rigtig godt på at spille Champions League dette efterår.

Københavnerne får tidligt torsdag aften deres pulje trukket ved UEFA's lodtrækning til Champions League, der finder sted i Monaco fra klokken 18.00.

Som seedet i niveau tre ud af fire har FC København bedre chancer end sædvanligt for at få mindst én modstander, der på papiret er nogenlunde jævnbyrdig med de danske mestre, og ambitionerne hos de to seneste sæsoners danske mestre er store.

'Store' er også et godt ord til at beskrive præmiepengene i turneringen.

Tipsbladet har vendt udsigterne for dette års præmiepenge med kilder i europæisk fodbold.

Og med FC København som eneste nordiske deltager er der lagt op til, at de danske mestre kommer til at tjene særdeles godt på deltagelsen i turneringen.

Ifølge Tipsbladets oplysninger står FC København til minimum 267 millioner kroner i præmiepenge som udregnet i dette skema.

Dertil kommer altså millionbetalinger for sejre og uafgjorte, og der kommer også de kommercielle indtægter fra kampdagene, billetter og sponsorater, FC Københavns kommercielle afdeling lander.

Til næste år forventes det, at præmiepengene stiger yderligere.

Medieaftalerne er ikke forhandlet på plads og bliver næppe lige så store, som UEFA og klubberne håbede for 1-2 år siden, da den nye struktur med otte runders ligaspil kom på plads.

Men kilder estimerer overfor Tipsbladet, at deltagende klubber i Champions League meget vel kan forvente 20-30 procent ekstra i præmiepenge fra næste år, noget der i FC Københavns tilfælde ville løfte københavnerne op på et niveau omkring 350 til 400 millioner kroner, alt efter sportslig succes eller mangel på samme.