Silkeborg på førstepladsen efter El Plastico-sejr

Silkeborg brød FC Nordsjællands ubesejrede stime, da holdet søndag slog Farum-klubben med 2-0.

Efter fem kampe uden nederlag i Superligaen måtte FC Nordsjælland på eget græs se sig slået med 0-2 af et kynisk Silkeborg-mandskab.

Nyindkøbet Tonni Adamsen blev matchvinder med to scoringer inden for det første kvarter.

Gæsterne lykkedes med at stå en anelse lavere på banen end normalt, og den tilgang bar frugt, da det kastede flere giftige omstillinger af sig.

Silkeborg udnyttede, at FCN konstant præsenterede en høj preslinje, der inviterede gæsterne til at slå kontra.

FCN var vanen tro gode på bolden, men kynismen manglede både, når holdet kom frem til chancer, og når Silkeborg skulle lukkes ned i den modsatte ende.

Silkeborg-træner Kent Nielsen sparede blandt andre angrebsprofilen Nicklas Helenius fra kampens start, og erstatningen Tonni Adamsen kvitterede ved at score kampens to mål.

De tre point betyder, at Silkeborg lægger sig side om side med FCN og AGF i toppen af Superligaen, hvor holdene har 13 point efter seks spillerunder. Silkeborgenserne topper rækken på en bedre målscore.

Silkeborg kom foran efter bare tre minutters spil, da angriberen Tonni Adamsens kølige inderside kronede en sublimt udført kontra af gæsterne.

12 minutter senere var Adamsen nok en gang på pletten, da bolden blev serveret for fødderne af angriberen i FCN-feltet.

Tonni Adamsen er denne sommer kommet til Silkeborg fra Helsingør, og nyindkøbet har i den grad slået til med i alt tre scoringer for det midtjyske tophold.

Stillingen var således 2-0 til Silkeborg efter et kvarters spil, og tomålsføringen forblev intakt frem til pausefløjt, selv om både FCN og gæsterne kom frem til lovende chancer.

Efter fem minutters spil i anden halvleg var Silkeborg tæt på at bringe sig yderligere i front, men offensivspilleren Søren Tengstedt formåede at sparke bolden over mål fra en gunstig position i det lille målfelt.

Som kampen skred frem, blev FCN mere dominerende. Hjemmeholdet tvang Silkeborg langt tilbage, men gæsterne var gode til at afvise nordsjællænderne, der gang på gang manglede den sidste skarphed i indlæggene og afslutningerne.

Kort før slutfløjt fik FCN tildelt et straffespark, men efter et VAR-tjek, hvor dommeren selv kiggede situationen igennem, blev dommen omstødt.

Opgøret sluttede således uden yderligere scoringer, hvilket betød, at Silkeborg snuppede en 2-0-sejr.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.