• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg: Så meget har vi fået for Sammy Skytte

Silkeborg: Så meget har vi fået for Sammy Skytte
Foto: Allan Høgholm/Getty Images

Silkeborg IF fortæller, at Sammy Skytte havde en frikøbsklausul i aftalen.

Af Kenneth Jensen

Mens Silkeborg IF må tage turen i NordicBet Ligaen, bliver Sammy Skytte i Superligaen.

Midtbanespilleren, 21 år, er blevet købt af FC Midtjylland og sendt på leje til AC Horsens den kommende sæson. Han har fået en femårig aftale med Midtjylland.

- Vi har af flere forskellige årsager været nødt til at sælge Sammy. Det har først og fremmest været et stort ønske fra Sammy at skifte til FCM, og det har vi været nødsaget til at bøje os for – selvom vi gerne havde holdt længere på ham, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Både FCM og Silkeborg har bekræftet aftalen, og Silkeborg oplyser nu, hvor meget klubben har fået for midtbanespilleren.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Sammy Skytte fik en klausul i sin kontrakt, hvor han kunne købes for 500.000 euro - 3,7 millioner kroner - skulle SIF rykke ud af Superligaen. Klubben rykkede ud af Superligaen, og så slog FC Midtjylland til og har betalt de 500.000 euro, som det kostede at købe Skytte fri.

Silkeborg har altså ikke haft noget valg i forhold til buddet fra Midtjylland.

- Sammy er den eneste af vores spillere, der har haft en frikøbsklausul i tilfælde af nedrykning, og derfor må vi sige farvel til ham med et tak for indsatsen og held og lykke i det videre karriereforløb. Det er "name of the game," og de vilkår, vi indgik aftale på i svære forhandlinger med Sammy for et par år siden, siger Peter Sørensen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus