• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Pedersen

Skadesplaget AaB-profil fortsat på sidelinjen: Koncentrerer mig om at bidrage

Skadesplaget AaB-profil fortsat på sidelinjen: Koncentrerer mig om at bidrage

Jakob Ahlmann kæmper stadigvæk for at komme tilbage i fuldt vigør og lader til tipsbladet.dk forstå, at han har skruet lidt ned for ambitionerne

Af Jacob Pedersen

Jakob Ahlmann fik sit store gennembrud for AaB i 2013/2014-sæsonen, hvor nordjyderne vandt både mesterskab og pokalturnering, inden den nu 25-årige, duelstærke venstreback fik sin landsholdsdebut. Ahlmann blev dog siden korsbåndsskadet, og lige siden har han kæmpet med at komme tilbage på banen og til det niveau, som han viste inden knæskaden. Bare 12 kampe spillede han i sidste sæson, der var plaget af flere uheldige følgeskader og problemer.

Og hvad så nu? Jo, Ahlmann er stadigvæk på vej tilbage mod topniveauet. Han er således ikke med, når Rosenborg i dag er nordjydernes første testmodstander i opstarten. Det er dog en del af den plan, der er blevet lagt for venstrebacken.

Læs også: AaB-venstreback positiv trods mange udskiftninger: Flere spillere virkede mætte

- Jeg har som så mange gange før haft lidt problemer med knæet op til ferien, og nu har jeg brugt ferien på virkelig at træne. Jeg har en rigtig god følelse lige nu, men jeg tager små skridt her i opstarten og er lidt på skånekost, siger han.

Inden sæsonen forlængede han med yderligere to sæsoner, og der blev samtidig lagt op til, at han skulle tilbage til topniveauet og være en kulturbærer på et ungt nordjysk hold, der har set store forandringer i løbet af sommeren.

Det er desværre en sang, der er blevet sunget før. At du skulle bygges langsomt op. At følelsen var god. Hvad får dig til at tro, at knæet er i orden nu?

- Der er ikke noget, der får mig til at tro, at det er helt overstået, og jeg har også flere gange troet, at den var ved at være der. Nu har jeg i hvert fald bygget så meget på, at jeg føler mig stærkere end tidligere, og så er jeg også blevet klogere omkring, hvordan jeg skal dosere mig selv, fortæller han til tipsbladet.dk.

Selvom han er optimistisk omkring sæsonen, erkender han dog, at han kigger kortere frem, end han tidligere har gjort. Der er lidt længere til de store ambitioner, som tilfældet – retfærdigvis – tidligere har været.

- Jeg er fuld af fortrøstning, fordi jeg føler mig stærkere, og fordi jeg har stået her før, men jeg må også bare prøve at få det bedste ud af det. Jeg tager det lidt dag for dag. Jeg har før brændt nallerne på at tænke for langt frem.

- Jeg er ved godt imod, men med det forløb, som jeg har haft, koncentrerer jeg mig bare om at bidrage. Mit fokus er på at få en god start, og så må udlandet, landsholdet og alt det, som man selvfølgelig aldrig helt gemmer væk, vente.

Ikke desto mindre håber han, at det bliver i år, hvor han for alvor kommer tilbage, og det vil også betyde, at han kan komme til at fungere som kulturbærer hos nordjyderne, hvad både han og den sporslige ledelse har fortalt om.

- Jeg spillede 13-14 kampe sidste år, men mange af dem var kun 65-70 minutter. Forhåbentlig kan det nu blive en gennembrudssæson. Jeg vil selvfølgelig gerne være afgørende og kunne holde til at spille fuld tid i en hel sæson.

- Det (som efterhånden erfaren spiller og kulturbærer, red.) er også en af de opgaver, som jeg gerne vil tage på mig. Det bliver et lidt nyt hold, og jeg er efterhånden en af dem med mange kampe, der kan være med til at tage ansvar. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus