2016-03-18 12:32
Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Forsvarsspiller Jim Larsen har ikke spillet en kamp for FC Midtjylland siden april på grund af senebetændelse. Han håber på igen at komme på banen - og gerne i FCM-trøjen.

For 30-årige Jim Larsen fra FC Midtjylland har 2015/2016-sæsonen på ingen måde udviklet sig, som han havde håbet på. En skade har sat en stopper for den stærke midtstopper, der ellers var en vigtig del af det FCM-hold, der i sidste sæson vandt det danske mesterskab.

Larsen har ikke været på banen siden april 2015, selv om han flere gange har været tæt på at være tilbage, og selv om han natuligt gerne vil være på græs og hjælpe sit hold, der har haft problemer med at skrabe point sammen de senere kampe, men dog vandt i mandags med 3-0 over Hobro IK.

Den tekniske forklaring på, at Jim Larsen - der har en fortid i klubber som Club Brugge, Rosenborg og Silkeborg - ikke har været i stand til at gå på banen er, at han har senebetændelse i en sene, der løber fra baglåret til knæet, og endnu har lægestaben ikke været i stand til at få bugt med skaden, der flere gange har givet tilbagefald. Det stiller selvfølgelig spørgsmålet, om den fysiskbetonede forsvarsspiller kommer til at trække FC Midtjylland-trøjen over hovedet igen - han har nemlig kontraktudløb til sommer.

- Det håber jeg så absolut - jeg håber det rigtig meget. Det her forløb har varet i lang tid, så jeg vil gerne snart trække trøjen over hovedet igen, siger Jim Larsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Min sidste kamp var i slutningen af april - det er 10 måneder, og det er lang tid. Der er ikke noget, der er sikkert, men jeg arbejder målrettet hver dag på at komme tilbage. Det er bare ikke sikkert, hvornår det er, siger han.

Jim Larsen var ellers tæt på klarmeldt i efteråret, hvor han tilmed spillede en reserveholdskamp for klubben og måske kunne komme i spil til blandt andet kampe i Europa League mod Larsens tidligere arbejdsgiver Club Brugge. Dengang så det godt ud i forhold til at komme tilbage på topplan, men så kom der et tilbagefald. Nu arbejder han og sundhedssektionen så med en anden strategi i forhold til genoptræningen, og det kan forhåbentlig få FCM-spilleren tilbage på banen.

- Generelt er det træls at sidde ude, når jeg gerne vil bidrage på banen. Jeg har været rigtig glad for at være i Midtjylland. Jeg spillede meget, da det gik rigtig godt, og så har jeg ikke fået spilletid på grund af skaden. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Nu må vi se, hvordan foråret forløber, siger Jim Larsen.

16 gange har Jim Larsen spillet for FC Midtjylland i Superligaen - han har scoret tre gange og har vist, at han er en trussel ved dødbolde. Hos FC Midtjylland ved sportsdirektør Claus Steinlein heller ikke, hvad der kommer til at ske med den stærke centerback.

- Jim arbejder på højtryk, og vi håber ikke, det er slut. Men for hver uge, der går, skal han bruge lidt længere tid, og det er jo ikke optimalt. Men lad os nu se - ikke mindst for Jims egen skyld. Han knokler og er topprofessionel, siger Claus Steinlein.

Jim Larsen blev hentet før sidste sæson i Club Brugge.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO