• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Skandinaviske spillere er enige: Kunstgræsbaner forårsager flere skader

Foto: René Schütze/Getty Images

Hele 95 procent af adspurgte spillere i Danmark, Norge og Sverige mener, at kunstgræsbaner forårsager flere skader end almindeligt græs. Spillerforeningen efterlyser handling.

Af Anders Dehn

Det er en velkendt sag, at Superliga-spillere foretrækker almindelig græs frem for kunstgræs. Det viser Spillerforeningens halvårlige opgørelser af vurderingerne af Superliga-stadionernes underlag gang på gang.

Nu står det også klart, at kollegaerne i Norge og Sverige deler den holdning, ligesom langt de fleste af de adspurgte spillere mener, at kunstgræs forårsager flere skader. 95 procent af respondenterne svarer således "kunstgræsbaner" på spørgsmålet om, hvilket underlag der skaber flest skader.

Læs også:Ny kunstgræsbane i Helsingør er skæv: Skal klippes op og lægges på igen

Det fremgår af en ny undersøgelse, som spillerforeningerne i Danmark, Norge og Sverige har foretaget. 90 procent af svarene peger også på, at "et skifte mellem kunstgræs og almindeligt græs øger den fysiske belastning på min krop".

Spillerforeningen i Danmark håber, at det bliver afsæt til, at flere klubber prioriterer gode græsbaner frem for kunstgræs.

- Elitesport handler om at præstere. For at præstere skal man have de bedst mulige forudsætninger. Så hvorfor ikke tilbyde spillerne de bedste forudsætninger? Spillerne peger i vores undersøgelse helt tydeligt på, at de foretrækker græsbaner, så hvorfor ikke give dem de arbejdsbetingelser, de jo med al tydelighed foretrækker, når det beviseligt sagtens kan lade sig gøre at lave gode græsbaner – også i Danmark?

Læs også:OB’er: Modsat Silkeborg er vi ikke vant til kunstgræs

- Gode græsbaner kræver, at man prioriterer og investerer i arbejdet med banerne. Nogle klubber gør allerede et godt stykke arbejde med græsbaner og stor ros til dem for det. Det kan vi fra spillerside kun opfordre til, at man gør flere steder. Vi skal og bør hæve niveauet for kvaliteten af fodboldbaner i Danmark. For spillernes skyld og for fodboldens skyld, siger direktør Mads Øland i en pressemeddelelse.

I alt 460 spillere har deltaget i undersøgelsen, der inkluderer spillerer i de to bedste herrerækker i Danmark, Norge og Sverige samt de bedste rækker for kvinder i landene.

Læs også:FCM har Danmarks bedste bane - FCN den dårligste

Læs også:Oliver Lund har respekt for SIF: De har den famøse kunstgræsbane

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020