Video : Tipsbladet
Superliga

Skræktal for Jesper Sørensen inden Superliga-gyser

Jesper Sørensen har tabt tre ud af tre kampe i Farum som Brøndby-træner, men hvorfor har de blå-gule så dårlig en statistik på kunstgræsset? Det forsøger Jesper Sørensen og to af Brøndbys profiler at svare på.

BRØNDBY (Tipsbladet): Der var engang, hvor Brøndby havde overhånden, når de spillere mod FC Nordsjælland i Farum, men den tid er væk nu. 

Siden Jesper Sørensen blev cheftræner på Vestegnen i starten af sidste år, har man tabt tre ud af tre kampe på kunstgræsset på Right to Dream Park. Sådan en statistik er ikke rar læsning inden søndagens brag i Farum mellem Superligaens nuværende tophold, Brøndby, og så nummer fire FC Nordsjælland, som har lanceret et sent angreb på guldet og nu kun befinder sig seks point efter de blå-gule. 

Men spørgsmålet er sværere at besvare end som så, kan Tipsbladet konstatere efter at Jesper Sørensen, Mathias Greve og Jacob Rasmussen konfronteres med statistikken efter en Brøndby-træning i ugens løb på... kunstgræs. 

- Det er et godt spørgsmål. Det er fordi, dem, vi har mødt, har været dygtige de gange, vi har mødt dem. Vi har haft et par gode halvlege, men har ikke formået at spille hele gode kampe. Det skal vi prøve at se, om vi kan denne gang, siger Jesper Sørensen og fortsætter:

- Det er et svært sted at spille, og vi skal være opmærksomme på, at de er vant til underlaget og forholdene, bedre end vi er, når vi kommer derop. Men vi kommer ud og angriber kampen og ved godt, hvad vi skal og vil.

FC Nordsjælland har jublet en del på det seneste, når de har taget imod Brøndby hjemme i Farum. Foto: Alamy

Mathias Greve er faktisk direkte overrasket over, at facit er tre nederlag i de seneste tre kamp, da han bliver konfronteret med statistikken, men det skyldes særligt en spiller, som ikke er i Superligaen længere.

- Jeg mindes, at de har haft en venstrebenet højrekant, Nuamah, som har været lidt ond ved os et par gange. De har været gode til at få sat især ham i spil. Han har vel lavet en fire-fem mål i de kampe (fire er det rigtige tal, red.). De har nogle individualister, som de også har på søndag, som vi skal lukke ned for, siger han med henvisning til særligt formstærke Andreas Schjelderup og Ibrahim Osman, inden han fortsætter:

- Jeg har det egentlig fint med kunstgræs. De er jo vant til at spille på det deroppe, og de er utrolig dygtige på det underlag. Nogle gange kan de i den måde, de spiller på, tage nogle ekstra chancer, fordi de ved, at bolden ikke kommer til at hoppe, når man spiller ud midt i banen foran målet.

- Det kan nogle gange være lidt svært som det pressende hold at presse Nordsjælland på kunstgræsset, fordi de er så dygtige på det underlag.

Han slår dog fast, at det at spille på kunst ikke er fjernt for Brøndby-spillerne, der bruger vintermånederne på det, samt at de unge spillere, der kommer op på førsteholdet, har været vant til det gennem årene. 

- Det er tilfældigt
Jacob Rasmussen giver ikke meget for statistikken, men ret skal være ret - han har også kun været med i én af kampene, nemlig i august sidste år hvor Brøndby tabte 3-1.

- Jeg tror, det er tilfældigt. Sådan er det jo nogle gange. Vi vandt på hjemmebane, og så taber vi deroppe. Jeg ved ikke, om det gør nogen forskel, at man skal til Farum og spille for at være helt ærlig. De kan det samme, om de spiller på udebane eller hjemmebane, tror jeg.

Han erkender dog, at FC Nordsjælland har en fordel, når de spiller deres kampe på hjemmebane.

- Det er lidt to forskellige sportsgrene at spille på kunstgræs og spille på græs, og for dem bliver det unægtelig en fordel, fordi de træner på det til hverdag. Men så synes jeg heller ikke, vi skal tale det op til at være et større problem, end det er. Det er sådan, forudsætningerne er, og vi kan ikke ændre på det.

- Jeg tror, at alle fodboldspillere hellere vil spille på rigtig græs, og dem, der siger, at de hellere vil spille på kunstgræs, lyver! 

Det sidste leverer han med et smil på læben, og man forstår da godt, hvis overskuddet i øjeblikket er større end normalt. Brøndby tager utvivlsomt et stort skridt mod guldet, hvis man bryder stimen og rejser hjem med alle tre point.