• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mathias Høj Jensen

SL-klub skal sælge for tocifret millionbeløb

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et samlet spillersalg på et tocifret millionbeløb er nødvendigt for at opretholde overskud i AaB, lyder det fra klubbens direktør, Thomas Bælum.

Af Mathias Høj Jensen

Hvis AaB vil have ambitioner om et overskud i årsregnskabet i fremtiden, så kræver det salg af spillere i kategorien tocifret millionbeløb.

Det fortæller klubbens direktør, Thomas Bælum, i Nordjyskes podcast Ripodsten.

Udtalelsen kommer i kølvandet, af AaBs årsregnskab for 2020. Her lød transferindtægterne på 48 millioner kroner efter salgene af Patrick Olsen, Oliver Abildgaard og Mikkel Kaufmann, hvilket gav et samlet overskud i omegnen af 12 millioner kroner før skat.

Men selvom 2020 var et godt år økonomisk set taget coronapandemien i betragtning, så kræver det mere end bare et års overskud for at undgå underskud i de kommende år.

- Vi kæmper jo en kamp for at få de andre indtægter med, når det gælder eksempelvis merchandise og sponsorater. Tv er også en vigtig del. Lige så langsomt skal det hul, der lukkes med transfers, gerne blive mindre, men et eller andet sted mellem 20 og 30 millioner er nok det leje, som vi skal ligge i, når det gælder nettotransferindtægter. Men det er selvfølgelig afhængigt af, hvordan det går med de andre parametre, siger Thomas Bælum.

Patrick Olsen blev solgt til AGF i sommer, mens Oliver Abilgaard skiftede til russiske Rubin Kazan. Endeligt lykkedes det nordjyderne at sælge Mikkel Kaufmann til FC København i januar sidste år.

I skrivende stund er AaB i aktion i 3F Superligaen på udebane mod AC Horsens, og det er en kamp, du kan følge live lige her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus