• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SL-stjerne udsat for racisme: Nu reagerer AGF

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-stjernen Tosin Kehinde fra Randers FC er blevet udsat for racisme på Instagram, og nu reagerer AGF.

Af Kenneth Jensen

Søndag slog Randers FC AGF med 1-0 i Superligaen, og dermed trak kronjyderne sig fra opgøret mod ærkerivalerne med de tre point. Ikke nok med de tre point - nu har man også håneretten.

Men efterfølgende har Randers' offensive es Tosin Kehinde skullet stå model til angriber på sociale medier. I disse tider er tonen på sociale medier et tema flere steder i verden - blandt andet kunne Steve Bruce i kølvandet på sit farvel til Newcastle United fortælle, at han var blevet kaldt alverdens ting - blandt andet et udueligt og tykt kålhoved.

Tosin Kehinde har på sin Instagram-konto delt, hvordan flere brugere ytrer sig racistisk mod ham i forbindelse med et opslag, han har lavet efter sejren over AGF.

Det har fået Mikael Anderson fra AGF til på Twitter at gå i rette med de racistiske kommentarer, og også AGF tager nu afstand.

- Anderson har helt ret. Der er ingen plads til racisme i fodbold, og AGF beklager disse kommentarer til Tosin Kehinde - de hører ingen steder hjemme. Alle, der spreder racisme og had, er ikke velkommen - hverken på vores digitale platforme eller i Ceres Park. Stop det!

Det er langt fra den første Superliga-spiller, der har gjort opmærksom på racisme i dansk fodbold. FC Midtjyllands australier, Awer Mabil, fortalte for ldit mere end et år siden, at han ofte oplever racisme. Den historie kan du læse her.

Flere AGF-supportere har i øvrigt efterfølgende sendt støttende ord til Tosin Kehinde på det opslag, hvor de racistiske kommentarer ikke længere fremgår.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020