• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Slagen EfB-boss: Det er tungt og træls lige nu

Foto: Getty Images

Jimmi Nagel hang med hovedet, da Europsport 2 fangede Esbjerg-bossen efter klubbens nederlag til Hobro IK.

Af Mads Bye Marboe

Søndag blev nedrykningen en realitet.

Efter et 2-1-nederlag til Hobro skal Esbjerg en tur ned i NordicBet Ligaen, og skuffelse var naturligvis den overvejende følelse, som sportschef Jimmi Nagel stod med efter opgøret.

- Det er klart, at det er træls og tungt lige nu. Der er mange ting, som går gennem hovedet på os allesammen, og vi er først og fremmest skuffede. Selv om vi har hængt dernede i lang tid, tror vi på det til det sidste, og vi troede også på, at vi kunne tage herop og vinde i dag.

- Jeg synes også, at vi langt hen ad vejen gør det fint, men vi får ikke gjort det, vi skal; vi får ikke taget de point, vi skal, og så står vi her og er utroligt triste og skuffede. Det er ikke rart, udtaler han til Eurosport 2.

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da Hobro fik besøg af Esbjerg

Han påpeger, at holdet har manglet kynisme i både eget og modstanderens felt.

- Generelt har det været en skuffende sæson, hvor vi ikke har været gode nok til at få de resultater, vi skulle have - heller ikke på de tidspunkter, vi skulle have dem. Vi har i mange kampe haft gode tilløb og intentioner og været tæt på, men vi har ikke været gode nok til at lukke kampene i vores gode perioder, og så har vi ikke været gode nok til at forsvare os. Vi har lavet for mange fejl. I sidste sæson var vi gode til at holde buret rent, og det har vi ikke været i år.

Jimmi Nagel mener ikke, at man tog en forkert beslutning ved ikke at forstærke holdet markant inden sæsonen.

- Det, vi prioriterede i klubben, og den beslutning, der blev taget, var, at vi rigtig gerne ville holde fast på den stamme, der var med til at sikre os den historiske tredjeplads, og det vil sige, at ti af de startere, vi havde i de sidste kampe af mesterskabsslutspillet sidste år, fik vi forlænget med.

Læs også:Hobro sender Esbjerg ud af Superligaen

- Det valgte vi netop at gøre for at sikre den kontinuitet, som vi troede på skulle hjælpe os igennem det, vi godt vidste kunne blive en svær sæson to ovenpå et succesfuldt år.

Særligt Jimmi Nagel og resten af Esbjerg-ledelsen har været kritiseret efter den ringe sæson, hvor der hyppigt har været skiftet ud på trænerposten, men sportschefen overvejer ikke at forlade sin stilling.

- Nej, det gør jeg ikke. Der er andre, der skal træffe den type beslutninger, hvis de synes, at jeg ikke skal være ved roret. Jeg ved, jeg har gjort det bedst mulige for EfB ud fra de ressourcer, vi har haft til rådighed, og jeg kan kigge mig selv i spejlet, hvad det angår. Og når jeg sætter mig bag bordet i morgen, er det det samme, jeg forsøger at gøre igen.

Esbjerg følger Silkeborg IF ud af Superligaen.

Læs også:Bedst og værst: Kæmpe Hvilsom-forløsning og Esbjerg-nedrykning

Læs også:Austin langer ud efter EfB-holdet efter nedrykning: Har ikke arbejdet nok

Læs også:Hobro-midt: Fik en skideballe uden lige i pausen