• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

Celtic stoler på egne styrker mod FCM

Foto: Getty Images

Celtic forventer et FC Midtjylland-hold, der vil forsøge at spille fysisk, når de to klubber mødes onsdag.

Af /ritzau/

Den skotske storklub Celtic er under massivt pres, inden klubben onsdag ramler ind i FC Midtjylland i Champions League-kvalifikationens anden runde.

Klubben er tvunget til sejr på udebane efter 1-1 i den første kamp, og moralen er svækket efter et 2-6-nederlag til West Ham i en testkamp i weekenden.

Samtidig er klubben præget af, at truppen er meget ung og gennemgår en genopbygningsfase under den nye træner, Ange Postecoglou, som endnu ikke har flere af klubbens nye spillere til rådighed.

Celtic-anfører Callum McGregor mener da også, at styrkeforholdet er meget lige inden onsdagens vigtige opgør.

- Jeg vil ikke sige, at vi er kæmpe favoritter. FC Midtjylland var i Champions League-gruppespillet i sidste sæson, og det er et rigtig godt og stærkt hold, så vi skal vise dem stor respekt.

- Men vi skal samtidig stole på vores egne styrker, siger Callum McGregor på tirsdagens pressemøde.

Cheftræner Ange Postecoglou afviser at spekulere i, hvem der er favorit, men han er enig med Callum McGregor i, at Celtic skal holde fokus på sig selv.

- Vi skal holde fast i det, vi gør godt, og hvis vi gør det, og hvis vi kan dominere kampen som i sidste uge, så falder resultatet forhåbentlig ud til vores fordel, siger han.

Cheftræneren har godt styr på, hvad FC Midtjylland kommer med, forsikrer han.

- De har nogle gode atleter og gode tekniske spillere, som vil prøve at sætte pres på os, men det handler ikke om at identificere enkelte spillere.

- Vi ved, hvor truslerne er. Det er et meget godt organiseret hold, som har noget fysisk tilstedeværelse. Det skal vi stå imod. Vi skal prøve at kontrollere kampen så meget som muligt og minimere truslerne, siger han.

FC Midtjylland kom ikke frem til alverden i det første opgør i Glasgow, men midtjyderne formåede i perioder at matche Celtic på fysikken, medgiver McGregor.

- Den første kamp var meget fysisk. Der var mange højintense løb og dueller.

- FC Midtjylland forsøgte at lægge pres på os med lange bolde og skabe andenbolde. Jeg tror, det bliver meget af det samme i returopgøret, siger anføreren.

Meget af tirsdagens pressemøde handlede om, hvordan Celtic skal genopbygge sit hold efter sidste sæsons skuffende andenplads i ligaen. Efter ni Celtic-mesterskaber på stribe løb Rangers FC med mesterskabet.

Ange Postecoglou virkede allerede træt af at skulle svare på spørgsmål om den øjeblikkelige situation i klubben, hvor truppen er smal og ung. Ikke desto mindre forsikrede han, at europæisk fodbold fortsat har stor prioritet.

FC Midtjylland og Celtic mødes i Herning klokken 19.45 onsdag aften.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020