Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken: Bendtners bog er ufarlig for FC København

FCK-træner Ståle Solbakken bekymrer sig ikke om Nicklas Bendtners bog, og han gider ikke at læse den endnu.

Nicklas Bendtner sad på bænken i hele kampen for FC København, som søndag vandt 3-0 hjemme over Sønderjyske i Superligaen.

I denne weekend er uddrag af Bendtners bog "Begge sider" bragt i flere danske og engelske medier. Den udkommer tirsdag og handler blandt andet om angriberens drukture tidligere i karrieren.

FCK-træner Ståle Solbakken har fået et eksemplar af bogen, og han er også blevet varslet om bogens eventuelle sprængfarlighed.

- En bog om Nicklas Bendtner er sikkert interessant for mange, og jeg har tidligere fået en mail fra forlaget, som fortalte, at det var en bog, som var helt ufarlig for FCK.

- Den er vel farligere for nogle andre, siger Solbakken.

Nordmanden har smugkigget lidt i bogen uden at have læst den fra ende til anden.

Læs også:Første mål fra Bendtner sendte FCK mod pokal-avancement

- Jeg har jo fået bogen, men har ikke fået læst den. Jeg har bladret i den og læst lidt i den - for eksempel lidt på side ti, som handler om damerne. Og så side 50 og så videre.

- Jeg har bare skimtet lidt i den, og jeg kan se, at den ikke handler om grundstenen i pasningsspil og at spille 4-4-2. Det tager vi stille og roligt. Vi vidste, at han ville skrive en bog, siger FCK-træneren.

Solbakken har selv spillet kortvarigt i Wimbledon i slutningen af 1990'erne, og han så den engelske drukkultur på tæt hold.

- Jeg tror, at alle, der har spillet i England, ved, at de kan drikke meget, lyder det fra Solbakken.

Han gider ikke læse Bendtners bog, før han er færdig med en om en tidligere norsk politiker.

- Ja, men ikke nu. Det tror jeg ikke. Jeg har en rigtig god bog, jeg skal læse først. Den handler om Reiulf Steen, som aldrig blev statsminister i Norge, og som havde et fantastisk forhold til pressen.

Læs også:Bendtner om første FCK-mål: Nu er vi i gang

- Han havde lidt problemer med alkohol - jævnfør den anden bog her (Bendtners bog, red.), lyder det med et smil fra Solbakken.

Han er begejstret for bogen om Reiulf Steen og fortæller ivrigt videre.

- Reiulf var formand i Arbeiderpartiet i mange år, men blev ikke statsminister. Der blev hele tiden lækket følsom information til de store nyhedsbureauer og store aviser i Norge i den periode.

- Informationerne blev lækket efter samtaler med en møbelhandler. Møbelhandleren optog alle samtaler på bånd.

- På det perfekte tidspunkt kom det ud i pressen, og ingen vidste, at det var møbelhandleren. Det gjorde ondt på Reiulfs eftermæle.

- Den er rigtig god. Den skal jeg læse først, og så kan det være, jeg griber fat i Bendtners bog bagefter, siger Solbakken.

/ritzau/

Læs også:Bendtner afslører i ny bog: Ophedet diskussion med Thierry Henry

Læs også:Bendtner afslører: Var på vild druktur få dage før landskampsdebut

Læs også:Bedst og værst: Fischer fejlede i FCK's straffesparkssejr