Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Bendtner afslører i ny bog: Ophedet diskussion med Thierry Henry

Den tidligere danske landsholdsspiller fortæller i sin bog, der udkommer i næste uge, hvordan han og Thierry Henry var i en ophedet diskussion, da danskeren var på vej frem og trænede mere og mere med førsteholdet i Arsenal

"Shhhh". Thierry Henry fører fingeren op til sin mund og beder reelt danske Nicklas Bendtner om at holde kæft.

Bendtner, der på det her tidspunkt kun er teenager, mangler ikke selvtillid. Ikke efter en imponerende stime af mål for U18-holdet og på reserveholdet i Arsenal. Bendtner er på det her tidspunkt 17 år og træner oftere og oftere med førsteholdet, og dermed får han også syn for sagen, når det kommer til nogle af de helt store Arsenal-profiler.

En af dem, Thierry Henry, har oven i købet en lille hilsen til Nicklas Bendtner, da danskeren bliver lidt for rapkæftet og forsøger at fortælle trænerstaben, at den franske superstjerne brugte tre berøringer i et spil, hvor man kun må bruge to.

Det fremgår af et uddrag fra Bendtner-bogen skrevet af Rune Skyum-Nielsen, som The Guardian har fået lov at bringe.

- Henry har hørt mig. Han vender sig om i min retning og fører en finger over sine løber "shhhh". Efterfølgende gør jeg det samme, for bolden rammer min hæl, derefter min tå, inden jeg afleverer den. Det er i én bevælgelse, men akademispilleren får et frispark imod sig. Selvfølgelig får jeg det. Jeg tænker ikke. Jeg begynder bare at brokke mig. Meget. Jeg siger, at det bør være ens for alle.

- Henry beder mig holde kæft, og denne gang bander han en del. Og set i bakspejlet er det et godt råd. Men jeg er ikke enig. Jeg håber tilbage, at det er ham, der bør holde kæft. Han løber over mod mig, konfronterer mig, råber mig ind i ansigtet og siger en helt masse ting og sager. Han ignorerer fuldstændigt, at spillet omkring os fortsat er i gang.

- Ashley Cole og Sol Campbell bliver involveret: "Fortsæt, Nicklas. Bliv ved med at løbe og hold kæft".

- Så det gør jeg. Jeg bliver rolig. Det er, hvad der sker, når en af verdens bedste angribere står og råber af dig.

Læs også:Solbakken: Vi spiser os ind i kampen

- Men det er ikke afslutningen på det. Efter træning kommer Henry mod mig. Vi begynder at snakke, først i omklædningsrummet, siden i spillerloungen. Jeg vidste ikke, at der var så mange ord i ham, men det er der. Vi taler i to timer om, hvad man skal gøre for at nå til, hvor man skal hen. For mig er det en ære. Det er pænt af ham og ikke noget, han behøver at gøre. Jeg tager det hele ind, og det ender med, at vi giver hinanden et knus, står der i Nicklas Bendtner-bogen, som udkommer den 5. november.

Bendtner troede godt nok, at alt var overstået i forhold til balladen, men danskeren fortæller videre, at det bestemt ikke forholder sig sådan. Danskeren træner ikke med førsteholdet en eneste gang den efterfølgende måned, fortæller han videre i bogen.

Nicklas Bendtner scorede torsdag sit første mål for FC København, da han gjorde det til 1-1 mod FC Nordsjælland i pokalsejren på 4-1.

Læs også:Bendtner om første FCK-mål: Nu er vi i gang

Læs også:Første mål fra Bendtner sendte FCK mod pokal-avancement

Læs også:Video: Se Nicklas Bendtners første kasse for FC København

Læs også:Stephan Andersen overvejer fremtiden: Kunne være fedt med et eventyr