• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Solbakken hev ham frem: Nu sender Kvist ung spiller væk fra FCK

Foto: Getty Images

Alexander Hjælmhof fik ikke lang tid til at vise sig frem i FC København.

Af Oliver Okstrøm

Tilbage i august blev 19-årige Alexander Hjælmhof hevet op på FC Københavns Superliga-mandskab af den nu tidligere manager i klubben, Ståle Solbakken. Mindre end et halvt år senere er han færdig i klubben.

I stedet skal han fremover tørne ud for HIK i 2. division. Det melder FCK på klubbens hjemmeside, hvor den midlertidige sportslige leder William Kvist forklarer valget.

Læs også:Medie: FCK sender dyrt flop hjem igen

- Vi har været rigtigt glade for at have Alexander i klubben, og han har helt sikkert potentiale til at nå langt med sin karriere, men lige nu er han for langt fra spilletid på førsteholdet til at det er optimalt for ham at fortsætte i FCK, siger han og fortsætter:

- Nu får han muligheden for at udvikle sig i et godt setup i HIK, der virkelig har et stærkt miljø for unge spillere som ham. Vi ønsker ham alt det bedste i HIK og vil selvfølgelig følge hans udvikling fremover, lyder det fra William Kvist.

Læs også:Transferplanen: Danske stjerner på vej til FC København?

Selv peger Hjælmhof da også på, at det er et godt skifte for ham at tage til 2. divisionsklubben nu, hvor det vil være gavnligt for sin udvikling med flere kampe på seniorniveau. Endvidere minder han også om, at han har fået nogle gode minder og relationer i FCK.

Hjælmhof nåede at få én kamp i den hvide trøje, da han fik en halv time i pokalkampen mod Avarta, som desuden også var den nuværende cheftræner Jess Thorups første kamp i spidsen for FC København. 

HIK er nummer to i deres 2. divisionsgruppe, men de har allerede nu otte point op til førstepladsen, som Nykøbing FC sidder tungt på.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Jess Thorup udtager stor trup til FC Midtjylland-brag

Læs også:Thorup gav debut til to FCK'ere: Stort endelig med spilletid

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus