Video : Tipsbladet
Superliga

Spår FCK-konsekvenser: Det vil være en skamplet

Det kan få alvorlige konsekvenser for flere i FC København, hvis klubben ender på fjerdepladsen, spår eksperter.

Mesterskabet er tabt for FC København, og det kan sågar ende helt uden medaljer og europæisk deltagelse, hvis de forsvarende mestre søndag taber til FC Nordsjælland.

Et sådan resultat kommer til at få alvorlige konsekvenser for klubben, spår Martin Jørgensen.

- De økonomiske konsekvenser er betydelige. Det bliver også sværere at tiltrække spillere af en vis kaliber. Mange af de spillere, som er i truppen, vil nok sidde tilbage og tænke: "Det var ikke derfor, jeg kom til FC København. Det var for at spille Champions League. Nu spiller jeg ikke engang europæisk fodbold." 

- Så der er ikke kun én faktor - der er mange - og derfor er det her en lige så vigtig kamp for FCK som den, de spiller ude i Brøndby, siger han til Viaplay.

Francis Dickoh forudser desuden, at der kan komme til at rulle hoveder, skulle det ende med en fjerdeplads.

- Så skal hele organisationen under loop - både den sportslige sektor, men også dem, der sidder på ledelsesgangene. Det er der ingen tvivl om, for det er ikke FC København værdigt med en sæson, hvor man bliver nummer fire og ikke får europæisk deltagelse. Det vil være en skamplet, som de kommer til at kigge rigtig meget på over sommeren, hvis det ender med en fjerdeplads.

I afspilleren over artiklen fortæller Martin Jørgensen og Francis Dickoh desuden, hvad en fjerdeplads vil betyde for Jacob Neestrup.