• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ståle Solbakkens frygt er blevet til virkelighed: Det er det, vi ser nu

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nordmanden er ikke sikker på, at der kommer voldsomt mange penge i omløb i løbet af sommerens transfervindue. Han forklarer her hvorfor.

Af Kenneth Jensen

Ståle Solbakken og FC København kæmper lige nu en kamp for at holde fast i andenpladsen i Superligaen, så man er sikret en plads i Europa League-kvalifikationen næste sæson. Efter nederlaget søndag til AGF har FCK bare fire point ned til aarhusianerne.

Men det er ikke det eneste, Ståle Solbakken går og bekymrer sig over for tiden, for FC København-manageren kan konstatere, at det, han frygtede for nogle måneder siden, er blevet til virkelighed.

Solbakkens håb var, at der trods coronakrisen ville være transfermidler i omløb, men indtil videre ser han ikke mange tegn til, at der kommer til at blive brugt mange penge i løbet af sommervinduet.

- Jeg sagde for to-tre måneder siden, at jeg frygtede, der kunne blive flere byttehandler. Og det er det, vi ser nu, siger Ståle Solbakken til norske Aftenposten og peger på aftalen, der sender Arthur til Juventus og Pjanic til Barcelona:

Læs også:Kudus, Evander eller Daramy: Superligaens største salg denne sommer

- Det er i realiteten en byttehandel med meget få penge i omløb.

Ståle Solbakken er ikke i tvivl om, hvad der skal til, før transfermarkedet igen begynder at komme i omdrejninger.

- Klubberne skal kunne se, at de får indtægter på sigt. Det kræver, at coronaen er under kontrol, og at folk kan komme på stadion, vurderer den norske FCK-manager.

Det tegner ikke umiddelbart til at blive et stort FC København-transfervindue denne sommer.

Læs også:Esbjerg gik fra bronze til nedrykning på ét år: Vi blev selvfede

Det er tvivlsomt, om klubben laver store indkøb, efter man hentede Mikkel Kaufmann i AaB i januar. Solbakken er også ved at bygge holdet op på ny, hvorfor de bedste på mandskabet formentlig ikke sælges nu.

En spiller som Jonas Wind er et oplagt salgsemne, men angriberen er kun lige kommet tilbage efter en alvorlig korsbåndsskade, og han har fortsat ikke spillet en hel sæson for FCK.

FC Københavns næste opgave er torsdag ude mod FC Midtjylland. Her skal Ståle Solbakkens mandskab vinde, ellers er FC Midtjylland dansk mester 2020.

Chelsea er en af de klubber, der har kastet transfermidler i markedet. Den engelske klub har købt Timo Werner i RasenBallsport Leipzig og Hakim Ziyech i Ajax. Aftalen for sidstnævnte blev forhandlet på plads inden coronakrisen.

Læs også:Omskolet Brøndby-spiller: Jeg føler mig nogenlunde hjemme

Læs også:Storroser Braithwaite: Har vist, at han kan spille en rolle i Barca

Læs også:Esbjerg-boss om spilleroprør: De burde have sagt noget tidligere