• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg gik fra bronze til nedrykning på ét år: Vi blev selvfede

Foto: Esbjerg fB

Esbjerg fB vandt bronze for hurtigt efter oprykningen til Superligaen, mener direktøren. For succesen førte til selvfedme, og søndag førte den negative spiral ned i NordicBet Ligaen igen.

Af Anders Dehn

Kontrasten mellem den seneste sæson og denne sæson kunne ikke være meget større i Esbjerg fB. For 13 måneder siden fejrede klubben de overraskende bronzemedaljer, og nu skal den acceptere, at den endnu en gang er rykket ned.

Faldet fra tinderne har været brat, så spørgsmålet er, hvordan det kunne gå til. Brian Knudsen, der er administrerende direktør i EfB, har et bud på en del af årsagen: Esbjerg er blevet offer for sin egen succes.

Læs også:Esbjerg skruer ned økonomisk: Det bliver ikke et Superliga-setup

- Jeg tror, det gik for hurtigt med at vinde bronzemedaljer. Jeg tror, at det, at vi kom som oprykker (...), og så går vi igennem og bliver nummer tre; der tror jeg, der bliver en form for selvfedme. "Det går godt."

- Hvis man kigger tilbage til en af de sidste træningskampe inden den her sæson, der slår vi Midtjylland. "Wow! Så går det jo rigtig godt", siger Brian Knudsen til Dplay.

Læs også:EfB-direktør: Kan nemt komme til at sælge nogle spillere

Derfor ramte det ekstra hårdt, da sæsonen begyndte dårligt, og holdet kom ind i en nedadgående spiral, lyder det fra direktøren. Spiral førte søndag eftermiddag holdet hele vejen ned i NordicBet Ligaen.

Da EfB senest var dernede, kørte klubben videre med et budget og setup, der var Superligaen værdigt. Til gengæld fossede millionerne ud af kassen. Det bliver noget andet denne gang.

- Vi kommer til at have et godt setup, men det bliver ikke et Superliga-setup. Det bliver på et godt 1. divisionsniveau – og vi kommer ikke til at bruge penge, som vi ikke har, siger direktør Knudsen til JydskeVestkysten.

Læs også:Esbjerg satser på øjeblikkelig oprykning efter nedtur

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Forkerte beslutninger har kostet i Esbjerg

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Superliga

Mere Superliga

Fokus