Foto: Getty Images
Superliga

Steinlein: FCK er favoritter til mesterskabet

Til trods for, at FC Midtjylland er på førstepladsen i Superligaen, så tror klubbens direktør Claus Steinlein mest på en helt anden klub som vinder i sidste ende.

Der er lige et par pokalkampe og europæiske opgør, der skal overståes for nogle af de danske hold, men ellers er Superligaen gået på vinterpause. Det skete med en 5-1-sejr til FC Midtjylland, som dermed hopper op på førstepladsen i rækken.

Efterfølgenden er der lavet udregninger om, hvordan ligaen kommer til at slutte 26. maj, når sidste spillerunde efter planen skal afvikles.

Her viser resultatet fra en supercomputer, at FC Midtjylland kommer til at holde fast i førstepladsen med omkring tre point ned til FCK på andenpladsen. Og når FCM-direktør Claus Steinlein spørger sine venner fra Smartodds i England, så venter der også en tæt afslutning. Det fortæller han i et interview på TV3 Sport.

- I Smartodds ligger der tre klubber tæt, fordi der er tre hold, der ligger i toppen og to hold, der har fået mere medvind på cykelstien. Selvfølgelig tror jeg på, at FCK vil være favorit, når man kigger på det. De har også spillet godt i de sidste to kampe, men fået nul point. Men lad os se, når sæsonen er gået, siger Steinlein.

Derudover kommer han ind på, at man kan lave mange forskellige analyser, hvis man tager bestemte statistikker ud.

- Jeg så i Tipsbladet, at FCK kun havde fået syv point mod top 6-hold, og at Brøndby havde fået rigtig mange. Hvis det fortsætter, så er det et andet billede. Så er det Brøndby. Siden transfervinduet lukkede har vi slået de andre hold med otte-ni point. Det kan være, at vi er på 12 nu, hvis jeg ikke regner helt forkert, fortæller han og fortsætter:

- Man kan jo finde de statistikker, man vil. Vi finder nogle i Midtjylland, som passer os. Brøndby finder nogle, der passer dem, og FCK finder nogle, der passer dem. Jeg tror, at når sæsonen er slut, så er det nok tabellen, der afgør det, og der tror jeg, at det bliver tæt, lyder det fra Claus Steinlein.

Endelig slår han fast, at han er tilfreds med, at de er nået så langt i genopbygningen af FC Midtjylland, der i sidste sæson blev nummer syv i Superligaen.

Selv har Claus Steinlein også løftet sløret for, hvad FCM's transfervindue i januar kommer til at være. Læs mere om det her.