Video : Tipsbladet
Superliga

Stig Tøfting efter vildt drama: Det er ufatteligt!

Der har været tale om en decideret vanvittig Superliga-sæson, lyder det fra Tipsbladets kommentator Stig Tøfting, der er overrasket over Brøndbys kollaps på hjemmebane.

Superligaen har i denne sæson været gaven, der bliver med at give, og selvfølgelig sluttede det hele også med et gigantisk drama søndag aften, hvor man sad i åndeløs spænding til sidste sekund. 

3-3 hjemme mod Silkeborg IF var nok for FC Midtjylland, da Brøndby snublede hjemme mod AGF, og her dagen derpå er Tipsbladets kommentator Stig Tøfting svært begejstret over den underholdning, Superligaen har leveret. 

- Det har været en vanvittig Superliga-sæson, som har været historisk på mange områder. Det har været en fuldstændig vild Superliga, hvor man næsten ikke har kunnet tro sine egne øjne.

- Det er ufatteligt, at der ikke har været et hold, der har kunnet gå fra spids. Og tænk sig, at man med uafgjort kan ende med et mesterskab, som FC Midtjylland gjorde, lyder det fra Stig Tøfting. 

Der har også været nogle situationer, hvor Midtjylland bliver spillet ud af brættet. For eksempel kampen i Aarhus, hvor de er ni mod 11 og vinder. Jeg synes jo, at de har spillet de fedeste kampe, vi har været vidner til i Superligaen, i deres kampe mod Brøndby og FC København, som har været fede og åbne kampe.

Stig Tøfting
Kommentator hos Tipsbladet og Viaplay

Stig Tøfting var selv på Brøndby Stadion som ekspert for Viaplay, og den tidligere landsholdsstjerne vil ikke lægge skjul på, at de blå-gules 3-2-nederlag til AGF overraskede ham.

- Ja, det gjorde det da. Selvfølgelig er jeg overrasket. Altså, de spiller mod nummer fem i ligaen, som ikke har noget at spille for. Jeg ved godt, at AGF spillede en rigtig fin kamp i går, men det kan ikke ændre på, at de ikke havde noget at spille for. Man kan ikke få en større mulighed, siger 'Tøffe' og fortsætter:

- Hvis du inden sæsonen kunne vælge, at du skulle møde nummer fem på hjemmebane i sidste kamp for at blive mester, så havde man taget imod den med kyshånd. Jeg tror da, at Brøndby inden sæsonstart havde solgt sæsonen for en andenplads, men det er lige meget, for nu lå den til Brøndby til sidst.

Jesper Sørensen og Brøndby-spillerne havde efter det katastrofale nederlag svært ved at påpege årsagen til nedturen, men ifølge Stig Tøfting blev forventningspresset måske for stort. 

- De virkede lammede, kan man måske sige. Det virkede til, at det hæmmede dem lidt. Presset kan godt have trykket dem lidt mere, end jeg måske havde regnet med, at det ville gøre. Jeg havde jo hele tiden sagt, at jeg troede, at det her ville give dem et rygstød, siger Stig Tøfting. 

Foto: Alamy

Fortjent FCM-triumf
I sidste ende var det FC Midtjylland, der kunne løfte Superliga-pokalen, selvom 'Ulvene' jævnligt er blevet kritiseret for ikke at spille decideret smuk fodbold. 

- Det synes jeg jo ikke engang er forkert, men derfor skal de da roses for deres vilje og gåpåmod og deres fælles tro på hele projektet. Og når man vinder mesterskabet efter 32 runder, så er det jo fortjent. De har også haft en periode, hvor de var imponerende. De havde en periode i de sidste 11 kampe i grundspillet, hvor de vinder 10 og kun taber til Brøndby, siger Stig Tøfting.

Hvad har været FC Midtjyllands største kvalitet i den her sæson, synes du?

- Deres kvalitet er jo, at de har slået til på de tidspunkter, hvor der var behov for det. Dér, hvor de havde været helt ude af dansen, hvis de havde tabt. Jeg tænker på kampen på hjemmebane mod Brøndby og kampen senest her i Parken, bare for at nævne to.

- Der har også været nogle situationer, hvor de bliver spillet ud af brættet. For eksempel kampen i Aarhus, hvor de er ni mod 11 og vinder. Jeg synes jo, at de har spillet de fedeste kampe, vi har været vidner til i Superligaen, i deres kampe mod Brøndby og FC København, som har været fede og åbne kampe.

- Også mod Nordsjælland. De har været bagud 3-0 to gange mod Nordsjælland. De blev spillet fuldstændigt ud af banen mod Silkeborg. De er bagud 2-0 ved pausen i går, men kommer tilbage. Det kunne så have været helt sindssygt, hvis de havde tabt.

Foto: Alamy

'Det hører ingen steder hjemme'
Søndagens Superliga-kampe leverede fantastisk underholdning, men i Brøndby fik kampen et grimt efterspil, da hooligans endte i karambolage med politiet, hvilket har resulteret i en lang række voldssager

- Det er jo de få, der ødelægger det for de mange. Sådan er det altid. Jeg synes da ikke, at det hører nogen steder hjemme, uanset hvor fanden det foregår. Der er jo masser af mennesker, der kan komme i klemme her. I bund og grund er jeg ret græsk-katolsk, hvis de vil mødes 10 mod 10 et eller andet sted uden, at vi andre behøver at kigge på det.

- Men det der med, at uskyldige mennesker kan komme i klemme, forældre med deres børn, det hører ikke nogen steder hjemme, lyder det fra Stig Tøfting. 

Foto: Alamy

Dumpekarakter til Wesström
I den anden ende af Superliga-tabellen endte det katastrofalt for OB, der skal en tur ned i NordicBet Ligaen, og det har allerede fået konsekvenser for sportschef Björn Wesström, der mandag er blevet afskediget. Svenskerens eftermæle på Fyn bliver ikke godt, slår 'Tøffe' fast. 

- Det har jo ikke været særligt godt på det sportslige område, men OB har jo aldrig tjent så mange penge på spillersalg, som de har gjort med ham. Så der er to sider af det, men ret beset er der jo ingen tvivl om, at det er en dumpekarakter uanset hvad. Det er ham, der står med ansvaret, og det er en fyring, der er kommet alt for sent, siger Stig Tøfting. 

Ifølge Tipsbladets oplysninger bliver det Troels Bech, der skal afløse Björn Wesström, og det virker som en rigtig fornuftig ansættelse af OB, vurderer 'Tøffe'. 

- Det synes jeg da er et godt valg. Jeg kan da huske, at Peter Sørensen foreslog den på et tidspunkt, at OB skulle gå efter Troels Bech som sportschef og Niels Frederiksen som cheftræner.

- Dengang man hørte, at Niels Frederiksen sagde nej til OB, det gjorde han jo helt sikkert på grund af, at det koncept, han skulle være en del af, det skulle ikke foregå, som det har gjort under Björn Wesström, lyder det afslutningsvist fra Stig Tøfting. 

Rundens top:
- Det kan ikke jo være andet end FC Midtjylland, når de render med mesterskabet. Som vi nævnte før, så er det jo ikke første gang, at de kommer tilbage i en kamp. De kom tilbage fra 0-3 i Nordsjælland. Det viser høj moral, og det er måske noget med, at når de har været mest desperate, så har de formået at hive noget frem fra gemmerne.

Rundens flop: 
- Jeg vil slet ikke betegne Brøndbys sæson som et flop, men den her dag kan jo isoleret godt betegnes som et flop. Man flopper på eget græs, når man havde chancen for at afgøre mesterskabet. Men når alt kommer til alt, så er det svært at komme udenom OB, når det ender med den her nedrykning, selvom det isoleret set ikke skete i den her runde.