Video : Tipsbladet
Superliga

Stod i lortesituation: OB lå lige til højrebenet

Den danske målmand var havnet i unåde i Tyskland, hvor han var blevet kylet på reserveholdet og fik af vide, at han skulle skifte klub. Det lykkedes, da OB rakte armen ud.

Martin Hansen og Hannover 96 er næppe på julekort, efter de gik hver til sit i mandags.

Målmanden var blevet smidt på porten i Tyskland, da holdets nye cheftræner, Stefan Leitl, ikke havde danskeren med i sine planer for den kommende sæson. Det endte med en plads på klubbens U23-mandskab, mens han sideløbende kunne se sig om efter et andet sted at spille fodbold.

Det lykkedes mandag, da Martin Hansen skrev under på en toårig aftale med OB. Den 32-årige keeper er rigtig glad for, at han nu kan fjerne fokus fra moradset i Tyskland.

- Det gik lige pludselig rimelig stærkt. Vi havde faktisk snakket lidt med en klub fra Holland, men så kom interessen lige pludselig fra OB. Så vidste jeg godt, hvad jeg helst ville, siger Martin Hansen til Tipsbladet.

- Vi havde nogle gode samtaler, hvor vi så hinanden an, og snakkede om hvilken rolle jeg var tiltænkt. Jeg stod ikke med de bedste kort på hånden, og jeg vidste udmærket godt, at jeg skulle væk derfra, så den lå lige til højrebenet, da jeg hørte om muligheden i OB. Så kunne jeg lukke det hele ned i Tyskland og komme videre.

Mange spekulerer i, om Martin Hansen går direkte ind og overtager tjansen som førstekeeper efter en vaklende start af Hans Christian Bernat. Ettallet på ryggen kunne være en indikator for det, men selv fortæller målmanden, at det er mere tilfældigt end som så.

- Det var nummer 1 og nummer 30, der var frie, og så ville jeg hellere have nummer 1 end nummer 30, siger Martin Hansen, inden han sætter flere ord på konkurrencesituationen mellem stængerne.

- Jeg er hoppet direkte ind i det, og er ny i gruppen. Jeg har bare givet den gas på træningsbanen og forsøger at presse mig på. Det har været en åben og ærlig diskussion, og der er en åben kamp om pladsen, så den kamp tager jeg op, siger Martin Hansen, der også fortæller, at det er trænerens beslutning på søndag.

Et afsluttet kapitel nu
Mens Martin Hansen fremover kan se frem til at konkurrere om målmandsposten i OB, så var det ikke ligefrem situationen i Hannover. Men de havde trods alt gjort det lettere for målmanden at indfri parternes ønske om et brud.

- Da Hannover fortalte, at jeg ikke indgik i planerne der, så fik jeg af vide, at jeg altid kunne skifte væk gratis. De ville selvfølgelig bare have en ud af lønningslisten, og det gav også mulighed for dem om at komme videre.

Både Hannover og Martin Hansen kan nu se fremad, men der var selvsagt grus i maskineriet efter danskeren ytrede sin utilfredshed med, ja, sin lortesituation.

- De var ikke tilfredse. Når man vælger at stå frem og fortæller, at man ikke er tilfreds med den måde man er blevet behandlet på, så finder de en måde at straffe en på, siger danskeren, der efterfølgende fik lov til at fortsætte træningen på reserveholdet.

Derfra var alt fokus rettet mod et klubskifte fremfor at gøre yderligere ud af at strides med Hannover. Det lykkedes med skiftet til OB, så nu er stridsøkset begravet, mens danskeren har lukket Hannover-kapitlet.

- Efter jeg er kommet til OB, så bliver energien ikke brugt på alt det der mere. Jeg føler mig afklaret og fri i hovedet. Jeg har stadig den samme holdning, som jeg også havde sidst, men nu bruger jeg energien her istedet.

Martin Hansen har tilbragt det meste af sin karriere i udlandet, men nu er han tilbage i Danmark, hvor han kan få debut for OB, når de møder AGF søndag.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.