• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Støtter udskældt FCK'er: Jeg ved han er rigtig god

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Gift Links kender Luther Singh fra det sydafrikanske landshold og mener, at hans landsmand er en dygtig fodboldspiller. Han arbejder selv hårdt for at spille søndagens opgør mod Singhs FCK.

Af Anders Dehn

Sæsonen begyndte glimrende for Gift Links: Han startede inde i AGF's fire første Superliga-kampe, og i begyndelsen af september var han med Sydafrikas landshold. Men siden er det gået den gale vej.

Links mistede sin plads på holdet og har samtidig kæmpet med en skade. Den er han ved at komme sig helt over, men det foreløbige facit for sæsonen er fortsat nul mål og nul oplæg.

- Sæsonen har ikke været så god, som jeg havde ønsket. Bundu er tilbage, Jon (Dagur Thorsteinsson, red.) er her, så konkurrencen er selvfølgelig hård. Jeg har også haft en skade. Konkurrencen er sund for holdet, og det er godt, at vi har gode spillere. Hvis man vil spille, skal man virkelig arbejde hårdt, siger den klejne kantspiller til tipsbladet.dk.

- Vi har to gode kantspillere i Jon og Bundu, så jeg skal bare vente på, at min chance kommer. Så må vi se, hvad der sker. Alle arbejder hårdt, så det er svært på samtlige positioner. Jeg vil mene, vi har to gode spillere på alle positioner, og konkurrence er sundt, så jeg arbejder videre.

Gift Links har ikke været med landsholdet siden dengang i september, så han måtte også se til fra afstand, da holdet røg ud af VM-kvalifikationen på kontroversiel vis. Siden har det sydafrikanske forbund både talte offentligt om mistanke om matchfixing og forlangt, at kampen mod Ghana skal spilles om.

Uanset hvad håber Links, at han kan gøre det så godt, at han genvinder sin plads på landsholdet.

- Hvis jeg skal tilbage på landsholdet, skal jeg gøre det godt for min klub, så jeg koncentrerer mig bare om at gøre mit arbejde her. Hvis landsholdet ringer, er jeg selvfølgelig glad for det. Vi har lige spillet mod Ghana og tabt i VM-kvalifikationen. Men vi har flere kampe næste år, så jeg kæmper videre her, og forhåbentlig kommer jeg på landsholdet igen, siger han.

Både på A-landsholdet og U23-landsholdet har Gift Links spillet sammen med Luther Singh, FC Københavns udskældte og uheldige sommersigning. Han var i sidste uge indlagt på hospitalet, men blev udskrevet og skulle efter planen indgå i træningen igen i denne uge. Han kommer dog næppe i kamp på søndag, når Links og AGF gæster Parken.

Links har oplevet på egen krop, hvor svært det kan være at omstille sig til livet i Danmark - "det er alt for koldt," siger han blandt andet med et grin - men han er ikke meget for at sige noget om sin landsmands første hårde måneder i landet. Han nøjes med at rose Singhs spillemæssige evner.

- Jeg håber bare, han kommer tilbage i træning og arbejder hårdt og viser, hvad han kan. Jeg ved bare, at han er en god spiller. Rigtig god. Jeg vil bare sige til ham: Min bror, gå ud og gør din ting.

Dermed lægger Links sig op ad journalisten Pascoal Sousa, som i sidste måned sagde, at han troede på, at Singh nok skulle vise sit værd i Danmark.

- Han skal blive voksen, men det tror jeg på, at han gør. Jeg tror, han vil falde, hvilket han allerede har gjort, men så vokser han op. Hvis træneren er tålmodig nok, kan han med tiden med tiden få det bedste ud af Luther Singh, sagde Sousa.

Links supplerer:

- Jeg vil ikke sige noget om træneren, men det er et spørgsmål om tid. Jeg ved, han (Singh, red.) er god.

FC København og AGF mødes på søndag klokken 16.