• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Luther Singh-kender: Han skal blive voksen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København kan godt få en stor spiller ud af Luther Singh, mener portugisisk journalist. Han har dog brug for den rette støtte og for at blive blive rigtig voksen.

Af Anders Dehn

Luther Singh lignede erstatningen for Mohamed Daramy, da FCK betalte 8,2 millioner kroner for ham i sommer, men hidtil har han været langt fra Daramys niveau. I stedet har en sen hjemkomst efter en tur med landsholdet, beskyldninger om manglende form og senest ind- og udskiftning i samme kamp fyldt billedet.

Spilleren har dog så meget talent, at han sagtens kan vende bøtten og blive så stor en succes, at FC København kan sælge ham til en større liga en dag. Det vurderer Pascoal Sousa, der er journalist på den store portugisiske sportsavis A Bola, hvor han blandt andet følger Braga tæt.

Det kræver dog dels den rette støtte, dels en vis mængde tålmodighed, dels at Singh selv modnes.

- Fem år i Portugal er lang tid, og jeg ved ikke, hvordan der er for ham i København. Har han venner, har han støtte fra klubben? Ikke træneren, men folk fra staben, der hjælper ham med at falde til. Han er i en tilpasningsproces, og det er svært for ham, for han er en knægt. Han er 24 år, men han er stadig en knægt. 

- Han skal blive voksen, men det tror jeg på, at han gør. Jeg tror, han vil falde, hvilket han allerede har gjort, men så vokser han op. Hvis træneren er tålmodig nok, kan han med tiden med tiden få det bedste ud af Luther Singh, siger Sousa til tipsbladet.dk.

Kan komme til Tyskland eller England
Singh skiftede i begyndelsen af 2017 til Braga fra Gøteborg-klubben GAIS. Han nåede dog kun én førsteholdskamp for Braga, og i stedet spillede han for B-holdet og blev lejet ud tre gange.

Konkurrencen var hård.

- Problemet i Braga var, at de havde spillere, der var bedre end Luther Singh. De havde gode angribere, og det var svært at komme på førsteholdet. Han var ung, men han havde meget kvalitet. Hver preseason var han inde omkring holdet, men blev lejet ud til mindre klubber. Dem spillede han rigtig godt for, siger Pascoal Sousa.

- Klubberne var meget små. Ikke ligesom Braga eller FCK. Det er ligesom at være derhjemme: Der er ingen problemer, folk kan lide dig, der er ikke så meget pres. Det er meget små klubber, hvor man støtter spillerne. De er der, når der er det mindste. I store klubber som Braga og FCK skal spillerne klare sig selv på en anden måde. Luther Singh har brug for støtte.

- Men jeg kan rigtig godt lide ham, og han er en god spiller. Han skal forstå, hvor han er. Ikke i Paços de Ferreira eller Moreirense, men i FCK, en stor klub. De skal måske give ham mere tid.

I seneste sæson for Paços scorede Luther Singh fem mål og lagde op til fem og var med til at føre klubben til en femteplads i den bedste række. Sousa mener, at potentialet rækker til ikke bare FC København, men endnu længere.

- Mange klubber ville have ham. Han er en god spiller, så det er en skam, hvis han ikke udnytter sin mulighed i en stor klub som FCK. Jeg tror, han kan komme til Tyskland eller England. Han har talentet, men han skal være fit. Hvis han ikke er fit, spiller han ikke godt. Han er en meget hurtig spiller med bolden, så hvis han ikke er fysisk skarp, fungerer det ikke for ham, siger A Bola-journalisten.

Til covid-fest
Efter Luther Singh vendte næsten en uge forsinket hjem fra landsholdstjeneste i september, gik der nogle uger, før han spillede for FCK. Han havde bedre af at træne end spille kamp, lød beskeden fra FCK.

Senest tiltrak han kritik i FCK's kamp mod SønderjyskE, da kommentatoren retorisk spurgte, om Singh lige havde spist tre burgere. I Ekstra Bladet sagde Stig Tøfting efterfølgende, at Singh "virkede en anelse kvabset".

Pascoal Sousa mener dog ikke, at Singh havde tradition for disciplinære problemer i Portugal - med én markant undtagelse. Singh var i foråret til en fest sammen med to holdkammerater. Den ene, João Pedro, blev anholdt, fordi han også tidligere var blevet taget af politiet i at bryde reglerne for coronanedlukning.

- Han havde kun ét disciplinært problem. Det var en covid-fest, som vi kalder det. Han var til en fest, mens man ikke måtte holde fester, siger Pascoal Sousa.

Jess Thorup sagde efter torsdagens skuffelse mod PAOK, hvor Singh blev ind- og udskiftet, at han ville tage sig en snak med spilleren. Næste opgave for FCK er derbyet mod Brøndby på søndag.