Video : Tipsbladet
Superliga

Stor ændring i FCN: Vi skal vælge andre typer

FC Nordsjællands offensiv blev aldrig rigtigt sprudlende i efteråret, og i forårspremieren mod Lyngby Boldklub havde cheftræner Johannes Hoff Thorup valgt at lave en stor ændring på holdet, idet Marcus Ingvartsen spillede på midtbanen. Ifølge Hoff Thorup er den taktiske ændring et led i en større plan om at få bedre gang i FC Nordsjællands offensiv.

FARUM (Tipsbladet): Forventningerne var kæmpestore i sommer, da Marcus Ingvartsen noget overraskende skiftede Bundesligaen ud med Superligaen. 

Med 10 scoringer i Bundesligaen i sidste sæson lignede Marcus Ingvartsen et oplagt bud på en Superliga-topscorer i denne sæson, men i efteråret fik den 28-årige angriber aldrig for alvor indstillet sigtekornet. Og nu tyder det på, at Marcus Ingvartsen her i foråret skal bruges på midtbanen. 

I forårspremieren mod Lyngby Boldklub spillede Ingvartsen nemlig som offensiv midtbanespiller, mens 18-årige Conrad Harder spillede centerforward. Ifølge FC Nordsjælland-cheftræner Johannes Hoff Thorup skal denne nye konstellation løfte Farum-klubbens offensiv op på et højere niveau end i efterårssæsonen, hvor det ofte haltede med at få bolden over stregen. 

- Blandt andet fordi Ingvartsen har spillet der (på den offensive midtbane, red.) før syntes vi, at der lå nogle muligheder for os der. Det har været noget af vores evaluering henover vinteren, at vi skal bruge flere mål fra vores midtbanespillere, siger Johannes Hoff Thorup til Tipsbladet og fortsætter:

- Og det betyder nok også, at vi nogle gange skal vælge nogle andre typer spillere på de her midtbanepositioner. Og der passer Marcus godt ind på den position, fordi han kan ligge sådan lidt i andenbølgen og komme ind i andet geled i feltet, hvor han kan linke tæt sammen med de andre angribere. Så det er noget, vi har arbejdet med her i opstarten.

Nu synes jeg, at han (Schjelderup, red.) begynder at ligne en spiller, som tror på sine aktioner.

Johannes Hoff Thorup
Cheftræner, FC Nordsjælland

Cheftræneren peger på, at andre angribere - eksempelvis Andreas Schjelderup og Mads Kristian Hansen - har været brugt på midtbanen i visse kampe. 

- De har været rykket ned på midtbanen for at se, om vi i nogle af kampene kan få et lidt mere offensivt udtryk og få nogle flere mål fra vores midtbanespillere, siger Johannes Hoff Thorup. 


FC Nordsjælland scorede i efteråret 26 mål i 17 Superliga-kampe. De tre tophold FC Midtjylland, Brøndby IF og FC København scorede henholdsvis 34, 33 og 34. Foto: Imago. 

Schjelderup tilbage i omdrejninger
Andreas Schjelderup imponerede ikke i efteråret, men i 3-2-sejren over Lyngby Boldklub så nordmanden ud til at gave genfundet det niveau, der i 2022 endte med at sikre ham hæderen som 'Efterårets Profil' i Superligaen. 

- Jeg synes, at han begyndte at ligne sig selv til sidst i efteråret, og det har han taget med ind i opstarten, som har været god for hans vedkommende. Især hen over de sidste tre-fire uger er det blevet bedre og bedre. Han havde en rigtig god kamp mod Häcken i vores sidste kamp inden sæsonstart, og det tog han heldigvis med ind i Lyngby-kampen, siger Johannes Hoff Thorup og fortsætter: 

- Det har taget lidt længere tid, end vi havde regnet med og håbet på, men vi har også været tålmodige omkring det. Nu synes jeg, at han begynder at ligne en spiller, som tror på sine aktioner og også bliver ved, selvom det ikke lykkes, hvilket jeg synes er lige så vigtigt.

Loading Poll...

Forventer målfest i Parken
Mandag aften venter der en stor udfordring for FC Nordsjælland, der skal en tur i nationalarenaen for at møde FC København. Og det kan godt ende med en målfest i Parken, spår Johannes Hoff Thorup. 

- Jeg tror, at det bliver en type kamp som det har været de sidste par gange mod FCK, hvor det har været en kamp om at få kontrollen i kampen. I flere af kampene har de offensive spillere på begge hold været rigtig dygtige. Der har været mange mål i de sidste mange kampe, vi har spillet mod dem. Og det kunne jeg også godt se, at der kunne komme igen.

- Men for os handler det om, som det altid gør, at se, om vi kan få kontrollen. Så vi vil tage derind og spille vores spil, som var det et hvilket som helst andet sted i den danske Superliga. Det tror vi på, at vi kan, og det synes vi, at vi før har vist, at vi kan, lyder det afslutningsvist fra Johannes Hoff Thorup. 

Tipsbladet har også talt med Marcus Ingvartsen om den nye positon. Det kan du læse om HER.