• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Stor regning på vej til OB: Vi snakker rigtig, rigtig mange millioner kroner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB's stadion lever ikke op til de kommende krav til Superliga-klubbernes hjemmebaner. Skal det udbedres, bliver det meget svinedyrt.

Af Anders Dehn

Niels Thorborg er manden, der bestemmer i OB. Han sagde for nylig, at han gerne ville have renoveret stadion i Odense. Det drejede sig især om toiletforholdene og om at få lukket de åbne hjørner mellem tribunerne af. Men ifølge fyens.dk venter en langt dyrere renovering lige om hjørnet.

Som det er i dag, lever Nature Energy Park op til kravene til Superliga-stadioner. Men de krav skærpes i 2028, og dem lever det odenseanske stadion ikke op til.

Læs også:OB klar til at skrue op for budgettet: Top seks er ekstraordinært vigtig

Fra 2028 bliver det nemlig et krav, at alle tribuner er fuldt overdækkede. I øjeblikket er de det kun delvist i Odense, hvilket vil sige, at tilskuerne tættest på banen kan risikere at blive våde, når det regner. Det skal ændres i løbet af de næste otte år, men det bliver en dyr omgang. Også dyrere end Thorborgs ønsker.

- Den bærende konstruktion, vi har på tribunerne lige nu, kan ikke bære mere, end den gør nu, så du kan ikke bare forlænge taget ud. Der skal laves en helt ny bærende konstruktion, så der snakker vi rigtig, rigtig mange millioner kroner.

Læs også:OB-træner efter reservekamp: I dag kan jeg ikke rose spillerne

- Så medmindre DBU laver det krav om, så bliver der 100 procent en udfordring i 2028, siger Rune Bille, der er chef for Odense Idrætspark, til fyens.dk.

Odense Stadion blev indviet i 1941 og renoveret i 1997. Det rummer aktuelt 15.790 tilskuere. Odense Kommune ejer det meste af stadion bortset fra hovedtribunen, som et privatselskab købte i midten af 00'erne.

Niels Thorborg fortalte i begyndelsen af februar i podcasten Stemmer fra Ådalen, at Odense Sport & Event er i dialog med kommunen om at renovere stadion.

Læs også:OB-debutant om banen: Jeg følte mig som Bambi på glatis

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Krummer i Brøndbys talenter

Læs også:Irriteret OB-stopper: Vi har tilløb til en masse chancer

Superliga

Mere Superliga

Fokus