Video : Tipsbladet
Superliga

Store ændringer i FCM: Ansætter Jonas Dal

FC Midtjylland ansætter Michael Silberbauer og Jonas Dal. Kristian Bak stopper som assistenttræner og overgår til en ny rolle.

FC Midtjylland ryster posen i det sportslige setup. 

De danske vicemestre oplyser, at Kristian Bak stopper som assisterende træner og forfremmes til assisterende sportschef. Den tidligere danske landsholdsspiller Michael Silberbauer afløser Bak som assistent for Bo Henriksen. Han vender tilbage til klubben, hvor han tidligere har været akademitræner, fra FC Utrecht i Holland.

Endelig har FC Midtjylland ansat den tidligere Hobro- og Esbjerg-træner Jonas Dal. Han bliver ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei i Nigeria. Et samarbejde, FCM oplyser bliver intensiveret.

- Vi har taget store skridt i de sidste fem år, hvor vi har vundet fire titler, endt i top 2 i ligaen i alle sæsoner og spillet to europæiske gruppespil, men vi er sultne efter mere. Vi skal steppe op på alle fronter for at leve op til vores ambition om at blive en top 50-klub i Europa. Derfor styrker vi det sportslige setup, fortæller administrerende direktør Claus Steinlein.

Ifølge Tipsbladets oplysninger fortsætter Ove Pedersen i rollen som assisterende sportschef, og dermed har FC Midtjylland nu to af slagsen. Kristian Bak vil i sit arbejde have fokus på kulturen og DNA'en i FC Midtjylland, mens Ove Pedersen i høj grad har fokus rettet mod udlandet. 

FC Midtjylland-spillerne har første træningsdag efter sommerferien i morgen.