Video : Tipsbladet
Superliga

Celtics transfer-jagt: Dansk keeper er førstevalg

Celtic har kig på to tidligere topkeepere fra Superligaen.

Hvad gør klubben, der hjemme i Skotland sidder på det meste men ikke længere har en klar førstemålmand, efter Englands tidligere førstemålmand Joe Hart har indstillet karrieren?

I Celtics tilfælde er løsningen at kigge mod blandt andet to målmænd, der fik deres gennembrud i Superligaen.

Den skotske storklub, der til egen og især skotske mediers store fortrydelse ikke fik den målfarlige Matt O'Riley med i Danmarks endelige EM-trup, er de seneste dage blevet sat i forbindelse med Newcastles målmand Martin Dubravka.

Og på listen i Celtic har Peter Vindahl Jensens navn ifølge britiske medier også optrådt, hvilket stemmer overens med Tipsbladets oplysninger.

Den høje målmand blev i foråret købt fri af AZ Alkmaar, der i sommeren 2023 lejede danskeren til Sparta Prag.

Men at Sparta benyttede sig af en på forhånd aftalt klausul i kontrakten med Alkmaar forhindrer ikke klubben juridisk eller praktisk i at sælge Peter Vindahl videre denne sommer, hvilket i så fald indlysende skal ske med en pæn profit til den tjekkiske traditionsklub.

Peter Vindahl Jensen (til venstre) i kamp for Sparta Prag, der købte målmanden fri af AZ Alkmaar for knap 15 millioner kroner. Foto: Alamy

Peter Vindahl Jensen var Brian Priskes sikre førstevalg i Prag i den forgangne sæson, og med Lars Friis ansat som afløser med de samme ideer om boldbesiddende angrebs- og pasningsfodbold, giver danskeren god mening for Sparta at beholde med tanke på FCN-uddannede Vindahls særdeles stærke pasningsspil.

Tipsbladets kilder beskriver Peter Vindahl Jensen som Celtics nuværende førstevalg, hvis en handel ellers er mulig, ligesom klubben også overvejer at hente en ekstra målmand ind som konkurrent til et kommende førstevalg.

Ser på tidligere EfB-målmand
Celtic kigger også syd for den skotsk-engelske grænse i den britiske union, som man gjorde med ansættelsen af Hart i 2021 fra Tottenham.

Her vækker erfarne Martin Dubravka fra Newcastle interesse på ledelsesgangene og træner-kontorerne.

Dubravka er Slovakiets førstevalg ved EM i Tyskland, der for slovakkernes vedkommende begynder med en svær kamp på mandag mod Belgien, og den 35-årige keeper stod halvdelen af sæsonen for Newcastle efter en særdeles problematisk skulderskade til det dyre førstevalg Eddie Pope.

Dubravka er ligeledes habil med fødderne og vil derfor give mening for Celtic, der er voldsomt dominerende i den skotske Premier League med næsten 70 procents boldbesiddelse i ligakampene under Brendan Rodgers.

Der gik onsdag rygter i Skotland om, at Celtic havde budt på Peter Vindahl Jensen, men det er ifølge Tipsbladets oplysninger ikke tilfældet endnu.

26-årige Peter Vindahl Jensen har 52 Superliga-kampe for FC Nordsjælland og var før skiftet til Sparta Prag et smut på leje i Nürnberg i 2. Bundesliga.

Martin Dubravka nåede 66 kampe for Esbjerg i bedste række og har siden haft en karriere, der fortsatte hjemme i Slovan Liberec og derefter en sæson hos Peter Vindahls nuværende klub Sparta Prag, før slovakken overraskende røg til Newcastle i Premier League, hvor han har været en yderst populær og skattet målmand såvel internt som blandt fansene.