• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Stort interview: OB-træner forklarer sløj sæsonstart

Stort interview: OB-træner forklarer sløj sæsonstart
Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

OB har endnu ikke vundet i denne sæson, men cheftræner Kent Nielsen er fortrøstningsfuld. Træneren taler her om manglende mål og sejre, om Rasmus Falk - og om mulige forstærkninger.

Af Martin Davidsen

Der var næsten ingen grænser for omgivelsernes optimisme på vegne af OB inden denne sæson. Flere iagttagere – også på dette website – havde store forventninger til OB i den nye struktur, og klubben blev endda nævnt som en mulig medaljekandidat. Fire runder inde i sæsonen er hypen ikke nær så stor omkring fynboerne.

De første fire kampe har givet fire uafgjorte resultater mod Silkeborg, Lyngby, AaB og Viborg, og selvom spillet til tider har været glimrende, står der stadig et nul ud for OB i kolonnen med antallet af sejre, når man kigger på Tekst-TV's side 220.

OB's cheftræner Kent Nielsen er om nogen opmærksom på, at en fodboldklub lever i resultatbranchen, men hans analyse af sæsonstarten tager udgangspunkt i et kig bag tabellens nøgne tal.

- I klubberne bruger vi mest tid på indholdet, mens medierne bruger mindst tid på det, og i stedet ser på resultaterne. Men vi er meget bevidste om, at vi mangler nogle point, men det er en Superliga, der ser ud til at blive meget tæt. Vi har været defensivt stærke, og der er kun gået fire mål ind, men vi har ikke leveret som håbet i offensiven – særligt på den sidste tredjedel, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

OB har i tre af sæsonens første fire kampe været favorit til at vinde, og det har også afspejlet sig i modstanderens tilgang til opgørene, mener Kent Nielsen.

- Vi har bemærket, at der er stor respekt for os, og modstanderen kigger en del på vores taktik. I lørdags stod Viborg meget kompakt og lod os have bolden for at slå kontra. Vi har ikke været dygtige nok til at finde modtræk til det, men der er en fin energi på holdet, og indimellem har spillet også været fint. Det var en chancefattig kamp mod Viborg, men generelt har vi produceret et fint antal chancer, så hvis jeg skal benytte en af fodboldens mange fraser, vil jeg sige, at vi har manglet effektiviteten, mener Kent Nielsen.

Mange skud, få mål
Et kig på Superligaens officielle statistikker giver ham ret. OB er i snit kommet frem til knap 16 afslutninger per kamp i denne sæson, hvilket er fjerdeflest i sæsonen. Det er imidlertid kun blevet til fire mål, og hvor man i sidste sæson havde en scoringseffektivitet på 13 procent (det næsthøjeste i ligaen), er det nu kun seks procent af afslutningerne, der ender med en scoring. Det er tredjedårligst i Superligaen. 

- Nogle trænere tænker meget på tal, men jeg går ikke så meget op i det. Jeg kigger på situationen, og vi er ikke tilfredse med det. Men jeg er heller ikke bekymret, for over en hel sæson er der perioder, hvor det går nemmere end andre; både offensivt og defensivt. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke har fået flere point, men man kan se på det med to øjne: Vi kan være ærgerlige over, at vi ikke har vundet, men vi kan også være glade for, at vi ikke har tabt, siger Kent Nielsen, der er forundret over de fire uafgjorte.

Han ser dog også positive elementer i sæsonstarten.

- Det er vildt, at vi har spillet fire kampe uafgjort i denne sæson, når vi spillede fire kampe uafgjort i hele sidste sæson. Det kan man vende og dreje som man vil. Nogle vil sige, at vi nu har spillet uafgjort i stedet for at vinde, men jeg vil også påpege, at vi tabte mange kampe i sidste sæson. Dem kan vi have spillet uafgjort nu.

- Vi føler, at vi har potentialet, energien og troen på, at vi nok skal få scoret flere mål og produceret flere chancer. Der er ting, der fungerer fint, og defensivt har vi været stærke og ikke tilladt så mange chancer. De fire mål, der er lukket ind, er kommet efter to langskud og to personlige fejl. Hertil er kommet to forkert dømte straffespark. Det ændrer ikke på, at vi gerne ville have haft flere point, men det betyder ikke, at vi laver om på vores sæsonmål eller holder op med at tro på det, fastslår Kent Nielsen.

Er Rasmus Falk savnet?
Bare fire runder i sæsonen har det allerede været et tema flere steder, at OB mangler Rasmus Falk. Den offensive virtuos spiller nu i FC København, og Kent Nielsen er opmærksom på, at omgivelserne nu spørger, om ikke OB savner Rasmus Falk.

- Det kan jeg godt forstå, og det er et fint spørgsmål at stille. Rasmus Falk spiller nu for Danmarks største klub, for han kan noget specielt og er så dygtig, og det gør, at han kan spille der. Man kan ikke finde en Rasmus Falk 2.0 eller 3.0, men sådan er det, når en topspiller skifter klub. Vi gjorde god brug af ham i sidste sæson, og nu må vi finde andre løsninger. Vi har andre kreative spillere end Rasmus Falk, og vi tror på, at de er dygtige nok, men vi kan ikke forvente, at de løfter det fra dag ét, mener Kent Nielsen.

Trods den pointmæssigt skuffende sæsonstart er Kent Nielsen fortrøstningsfuld, selvom der var de sædvanlige utilfredse pift fra det fynske publikum i lørdagens kamp mod Viborg.

- Vi har selv meldt ud, at vi går efter en placering i top seks. Det ændrer vi ikke på uanset hvilke holdninger der er i omverdenen. Jeg opfattede publikums pift i lørdags som en reaktion på, at bolden spillet baglæns til sidst, hvor vi skulle have jagtet sejren. Det var jeg også selv irriteret over. Vi er afklaret med, at det er et vilkår, og vi har selv de største forventninger af alle, tror jeg. Jeg oplever ikke så stor utilfredshed, men der er forventninger og tegninger til noget, og det kan folk godt lide. De kan bare bedre lide resultater, lyder det fra Kent Nielsen, der er tilfreds med truppens kvalitet, men også er åben for forstærkninger.

- Som vi hele tiden har sagt er vi tilfredse med truppen, men vi har muligheder for at gøre noget. Hvis der dukker noget op, skal det være til den offensive del, og det kan være, at vi gør noget der. Den nuværende trup er god nok til at opfylde sæsonmålet, men vi er opmærksomme på, at der kan komme noget ind til den offensive midtbane eller angrebet. Hvis det rette dukker op, har vi både øje for det og økonomien til det, siger cheftræneren i OB.

Fynboernes næste kamp er på søndag, hvor modstanderen er FC Nordsjælland.