• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Stort Munksgaard-interview: Det tænder mig helt sindssygt

Stort Munksgaard-interview: Det tænder mig helt sindssygt
Foto: AGF

21-årige Alexander Munksgaard blev fredag præsenteret i AGF, hvor han har skrevet under på en femårig aftale. Tipsbladet.dk har taget en snak med aarhusianernes nye højre back om skiftet til Smilets By, cheftræner David Nielsen og ambitionerne om spilletid.

Af Andreas Arp

Fredag formiddag kunne tipsbladet.dk fortælle, at 21-årige Alexander Munksgaard skifter tilværelsen i FC Midtjylland ud med AGF, og få timer senere blev handlen så bekræftet.

Munksgaard har sat sin underskrift på en ny femårig aftale med "De Hviie" og vil derfor være at finde på Fredensvang, når opstarten til forårssæsonen skydes i gang på mandag.

Læs også: Officielt: Alexander Munksgaard får fem år i AGF

Og det glæder den unge forsvarsspiller sig helt vildt til:

- Jeg er lidt oppe at flyve lige nu, må jeg sige. Jeg er rigtig glad og stolt over det her, fordi det er det helt rigtige tidspunkt for mig. Jeg er i en god alder og glæder mig bare helt vildt til at komme ud og spille igen.

- Jeg havde tænkt lidt over, om jeg skulle væk i et stykke tid, men da AGF meldte sig på banen, kunne jeg mærke, at nu skulle det være. Jeg er 21 år, og det går heller ikke at sidde for meget på bænken, fortæller Alexander Munksgaard til tipsbladet.dk.

Den unge højre back har som sagt fået en femårig kontrakt i AGF, og det betyder også en hel del for den nu tidligere FCM-spiller:

- Det er selvfølgelig lidt af et skulderklap. Jeg vil helt vildt gerne dem, så det her viser bare, at de også gerne vil mig. Det giver også lidt mere ro til at udvikle de ting, man gerne vil arbejde på og videre med, fordi de har vist med det her, at de tror meget på mig.

- Det giver mig en god følelse af, at selvom der kan komme et par dårlige kampe, så får man en ny chance for at vise sit værd. For mig er det meget vigtigt, at jeg har den der kontinuerlige tillid, siger Alexander Munksgaard. 

Presset i AGF: Det tænder mig helt sindssygt
Den 21-årige forsvarsspiller kommer med skiftet fra en klub, der i det seneste år har spillet sig ind blandt Danmarks absolut bedste, til en anden, der kæmper for at komme tilbage i toppen. 

Passionen og presset for at få AGF tilbage i toppen af dansk fodbold fylder derfor også meget i Aarhus, men det er Munksgaard klar til at byde velkommen. Faktisk var det også med til at afgøre skiftet: 

- Det er så fedt. For mig handler fodbold særligt om to ting. Det skal være sjovt at spille, men omkring spillet skal der også være liv, passion og et forventingspres fra tilskuerne om flot fodbold og gode resultater.

- Så det tænder mig helt sindssygt meget. Jeg elsker, når der er noget på spil, og folk har stærke følelser for projektet, og det ikke bare kun bliver for sjov. Det var også en af grundene til, at jeg skiftede til AGF, fortæller Munksgaard og fortsætter:

- Der er en stor fortid i AGF, og jeg har også hørt, at hvis man vinder, er der masser af sjov og liv i gaderne, men taber man, er det ikke så fedt. Men det er en del af den her verden, og hvis man ikke kan leve med det, skal man nok ikke være her. Så det er egentlig bare fedt, lyder det fra den nye AGF-spiller. 

Alexander Munksgaard har været en del af FC Midtjylland i otte år, men var i sæsonen 2016/2017 lejet ud til Lyngby, hvor han stiftede bekendtskab med den nuværende AGF-træner David Nielsen.

Og det har i den grad haft betydning for skiftet: 

- Det spiller meget ind. Da jeg var i Lyngby, fik han det bedste frem i mig, og jeg spillede nok det bedste fodbold, jeg har gjort i min karriere. Han trykkede på de rigtige knapper i forhold til, hvilken type jeg er som fodboldspiller.

- Jeg er ikke den, der råber højest eller har de største armbevægelser, men jeg kommer med noget power på en anden måde. Det kunne David godt se, og det var den fodboldspiller, han fandt frem i mig. Det var også en af grundene til, at jeg søgte mod AGF.

Hvilke knapper er det, han trykker på?

- Han er god til at holde fast i, at jeg er den type, jeg er, og at jeg ikke skal laves om ved at råbe noget mere eller gå ind i vildere tacklinger. Sådan en type er jeg ikke. Men jeg kan komme med en den samme power via en masse aggressive løb, en bundsolid defensiv indsats og en benzintank, der altid er fuld. Det er de kvaliteter, han vil have, og det er også dem, som jeg kan komme med.

- Han har fortalt mig, at det er sådan, jeg er, og at jeg heller ikke skal lave om på det, når jeg kommer til AGF, og det gør mig bare helt vildt motiveret. Så ved jeg, at det er det helt rigtige for mig, fortæller en glad Alexander Munksgaard.

Ingen garanti for Mikanovic-salg
I efteråret har Dino Mikanovic huseret på AGF's højre back, men kroatens agent har allerede åbnet op for, at han kunne finde på at komme videre. Alexander Munksgaard har dog ikke fået nogen garanti på, at positionen er ledig i dette forår:

- Planen er, at jeg skal møde op i AGF og tage kampen op med Dino. Ligegyldig hvilken klub man kommer til i Danmark, er der konkurrence, og det skal der også være. Så jeg er top motiveret på at tage kampen op med ham.

- Jeg håber, at alle, der har en drøm om at komme til udlandet, får den opfyldt. Det samme gør sig gældende for Dino, som har gjort det rigtig godt i AGF. Så hvis han smutter, står jeg klar til at udfylde de store sko, som han måtte efterlade, siger Alexander Munksgaard, der altså godt kan leve med en ny kamp om spilletiden.

Den unge U21-landsholdsspiller slår dog samtidig fast, at han er kommet til AGF for at spille sig ind i startelleveren:

- Der er konkurrence alle steder, men jeg tager jo også væk for at spille fast. Det er mit mål, ellers kunne jeg lige så godt være blevet i FC Midtjylland. Jeg er 21 år nu og håber på at spille mere eller mindre fast, men konkurrencen er hård alle steder - også i AGF.

- Så det vigtigste er egentlig bare at klø på og vise mig frem fra min bedste side. Så kan jeg jo håbe på, at det også bliver til fast spilletid, siger højrebacken afslutningsvist.

Alexander Munksgaard får første chance for at vise sit værd i kamp den 15. januar, når AGF møder OB i en intern træningskamp i Aarhus. 

Den unge højre back får nummer 13 i AGF.

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus