Video : Tipsbladet
Superliga

Stortalent færdig i Galatasaray - på vej til FCK?

Tyrkisk stortalent kan være rykket et skridt nærmere et skifte til FC København.

Den 19-årige midtbanespiller Hamza Akman er et emne i FC København, og et skifte til de danske mestre kan være rykket et skridt nærmere for tyrkeren.

Hamza Akman har kontraktudløb i Galatasaray efter denne sæson, og nu skriver flere tyrkiske medier - herunder Sporx - at midtbanespilleren har meddelt storklubben, at han ikke ønsker at forlænge sin aftale.

Dermed er det sådan set bare op til FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen at række Hamza Akman kuglepennen, så han kan skrive under med "løverne".

FC København stiftede bekendtskab med Hamza Akman tidligere på sæsonen, da han var en del af det Galatasaray-mandskab, der mødte FCK i Youth League-gruppespillet 19-årige Akman spillede den første kamp i Istanbul, som FCK vandt 5-1, og Tipsbladets udsendte, som overværede kampen, bed mærke i netop Hamza Akman, der med afstand fremstod som den bedste spiller på Galatasaray-mandskabet - få uger senere opstod rygterne om FC København. 

Den unge tyrker får da også pæne skudsmål med sig fra hjemlandet.

- Han er en teknisk fremragende spiller, der kan bruge begge ben. Han er moden af sin alder og har en god forståelse og fornemmelse for spillet. Han er i udgangspunktet central midtbanespiller og er nok bedst i en rolle midt mellem en otter og tier, sagde Cagri Davran, der er udlandsredaktør på det tyrkiske medie Fanatik, til Tipsbladet i januar.

Tipsbladet har længe forsøgt at få en kommentar fra Hamza Akmans agent, men foreløbig uden held. 

Hamza Akman har spillet tre førsteholdskampe for Galatasaray og scoret et enkelt mål.