• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Stortalent må vente på debut i Silkeborg IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF har en rigtig dygtig ungdomsspiller, men han er ifølge Kent Nielsen ikke klar til at prøve sig af på førsteholdet.

Af Kenneth Jensen

Den danske U16-landsholdsspiller Lasse Abildgaard er så stort et talent, at han allerede har prøvetrænet i AFC Ajax og Manchester United, som Tipsbladet tidligere har kunnet afsløre.

Men Silkeborg IF-spilleren har stadig et stykke vej, før han er klar til at spille med de store drenge i det midtjyske.

I podcasten Det Røde Felt fra Midtjyllands Avis fortæller Kent Nielsen, at 16-årige Lasse Abildgaard, der spiller de offensive positioner i banen, ikke helt er klar til at begå sig på førsteholdet, selv om han er regnet som et stortalent og spiller fast på klubbens U19-hold.

Kent Nielsen svarer på et fanspørgsmål, om man kan forvente at se Lasse Abildgaard på eksempelvis bænken i foråret.

- Nej, umiddelbart har jeg svært ved at se det. Lasse har ikke trænet med os eller noget. Han har spillet noget påU17 og U19, men det skal også siges, at Lasse ikke hører til de største (i højden) spillere i verden.

- Så jeg kan umiddelbart sige nej, det kommer han ikke. Men vi prøver at træne ham så god, at han kan komme så tidligt som muligt ind omkring os, men det bliver, når vi vurderer, at han er klar til det. Det er lidt som generelt med unge spillere, de skal være klar til det, og der er han ikke helt, siger Kent Nielsen til Det Røde Felt.

I podcasten fortæller Kent Nielsen også om ungdomsudvikling i det hele taget, for en af udfordringerne ved Silkeborg IF's succes er, at det er sværere for unge egenudviklede spillere at komme ind og spille på førsteholdet. Det er stadig en del af strategien, men spillerne skal også være gode nok, lyder det.

Silkeborg IF missede mesterskabsspillet og indleder kvalifikationsspillet med en udekamp mod Lyngby Boldklub på søndag.