• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Successpiller svarer ikke på FCN-træners beskeder

Foto: Getty Images

Flemming Pedersen nævner stopperen Abdul Mumin som en spiller, hvis udvikling han har været særligt glad for. Men FC Nordsjælland-træneren har vanskeligt ved at få fat i ghaneseren, der i dag spiller i Portugal.

Af Sebastian Stanbury

Andreas Skov Olsen, Victor Nelsson, Mohammed Kudus, Mikkel Damsgaard, Kamaldeen Sulemana...

Siden Flemming Pedersen overtog fra Kasper Hjulmand i FC Nordsjælland i marts 2019, har klubben solgt en god håndfuld stjernespillere, der tilsammen har sikret adskillige hundrede millioner kroner på bankbogen.

Men når cheftræneren skal pege på en udviklingshistorie, som han er særligt glad for, nævner han en spiller, der aldrig for alvor nåede at blive en Superliga-profil, og som i øvrigt rejste fra klubben ganske gratis.

- Abdul Mumin brugte vi meget tid på, også da Kasper Hjulmand var cheftræner, så det var noget særligt at se ham endelig få sit gennembrud i 19/20-sæsonen. Det var ikke noget, han gjorde selv. Det, der skete, var, at en person som Kian Hansen kom ind ved siden af ham, og Kian gav Mumin ro, så Mumin også i løbet af kampen kunne tøjle sit temperament. Så at se alle de dele, og hvordan de dele påvirker hinanden på et hold, det var fedt at opleve, siger Flemming Pedersen til Tipsbladet.

Abdul Mumin Superliga-debuterede for FC Nordsjælland som 18-årig i 2016, men der skulle gå flere år, inden han blev fast mand. I alt nåede han 43 kampe og ét enkelt mål, inden han i sommeren 2020 rejste til Guimarães i Portugal på en fri transfer.

Her går det godt for den nu 23-årige stopper, der i sidste sæson spillede 25 kampe i den bedste række og nu er at regne som starter. Men Flemming Pedersen snakker ikke så meget med Mumin længere.

- Jeg følger med, men han har ikke skrevet tilbage. Han er meget svær at holde styr på. De andre skriver gerne tilbage, men ikke ham. Vi har virkelig brugt mange timer på ham, men vi ved også, at han er en enspænder. Der var meget langt ind til hans sjæl, til hans hjerte, meget langt ind. Men derfor var arbejdet også desto mere spændende. 'Kan vi nå ham?' Det står stadig som noget specielt, og det vil jeg altid huske, siger Flemming Pedersen.

Flemming Pedersen og FC Nordsjælland møder søndag FC København i Superligaen – Abdul Mumin og Guimarães spiller mod selveste Benfica lørdag aften.

Læs et stort interview med Flemming Pedersen i dagens udgave af Tipsbladet, hvor FCN-træneren fortæller om at have skåret ned for sin tilstedeværelse på træningsbanen, om at ville vinde guld med 21-årige om at have valgt kærester fra på grund af fodbolden – men også om i dag at være en lykkelig mand med familie og fodbold.

Du kan også læse om danske klubhold under pres i Europa, en Brøndby-legendes forhold til Lyon, den professionelle futsalspiller som blev Superliga-profil og meget andet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020